HelenDoron-Destop-YuppieEdu

10 Причини децата да учат чужди езици от малки

Много просто, ранното стартиране предлага възможно най-широк набор от ползи и възможности.

За всяка възраст изучаването на нов език е изключително полезно и обогатяващо преживяване в много отношения, но експертите са единодушни, че децата имат най-голяма полза от това прекрасно приключение.

Знаете ли, че  66% от децата по Земята са отглеждани като двуезични – учейки се да говорят не един, а два езика като родни. Изучаването на чужд език в ранна детска възраст отваря вратата към редица предимства на двуезичието.

Ето някои от тях:

  1. Двуезичието развива детския мозък!

Проучванията показват, че билингвите, се справят по-добре с многопластови задачи, изискващи концентрация и фокусиране на вниманието, в сравнение с едноезичните деца. В скорошна статия в The New Yorker Малкълм Гладуел цитира известния учен Джеймс Флин, който казва: “Умът прилича много повече на мускул, отколкото някога сме осъзнавали … Като такъв той се нуждае от постоянни когнитивни упражнения, за да се развива пълноценно. Мозъкът не е парче глина, върху което можем да поставим знанията като незаличим печат!“.

Изследването на ефектите от двуезичието върху децата предполага, че излагането на повече от един език е отличен начин за изграждане и развиване на мозъчните „мускули“.

Двуезичните деца в едно проучване, публикувано в сп. Nature, показват значително по-голяма плътност на “сивото вещество” в мозъка. А от всички изследвани, децата, които са били изложени на втори език от най-ранна възраст, се оказали с най-много сиво вещество в регионите на мозъка им, които участват в изпълнителните функции! Сивото вещество е отговорно за повечето от функциите на висшата нервна дейност на човека, включително обработката на информация, паметта, речта и сетивните възприятия.

Помислете, ако наистина може да се увеличи плътността на сивото вещество чрез ранно излагане на децата на втори език, то тогава изучаването на език би било точно като да заведеш мозъка си във фитнеса😊!

Защо се получава така? Хипотезата е, че усилията за постоянно избиране на правилния език в точното време осигуряват „умствена гимнастика“ за билингвите, което им дава допълнителна практика за фокусиране на вниманието.

Тези предимства се проявяват още съвсем рано! Неотдавнашно изследване показа, че дори бебета на възраст под една година, които са изложени на език, различен от майчиния, показват различни когнитивни модели в мозъка в сравнение с едноезичните. Всъщност някои изследователи твърдят, че най-добрият начин да имаме по-умни деца е да ги изложим на чужди езици, още от най-ранна възраст.

  1. Чужд език се усвоява много по-лесно в ранна детска възраст.

Всички сме чували, че бебетата, са като малки „гъбки“, по отношение на възприемането на езика. Изследванията показват, че има „критичен период“ за усвояване на езици, когато мозъкът е особено възприемчив и готов да учи. След пубертета способността ни за усвояване на втори език силно намалява.

Изследване, проведено от д-р Патриша Кул от Института за обучение и мозъчни науки към Университета във Вашингтон, показва, че още на възраст от 8-12 месеца бебетата започват да се фокусират върху звуците, които са характерни конкретно за майчиния им език, и губят „ухо” за звуците на чуждите езици. Ако обаче бебетата са изложени и на втори език, те запазват способността да различават тези чужди звуци и след тази възраст.

Децата винаги имитират това, което чуват, и са изненадващо добри в това! Те са уникално настроени да възприемат и възпроизведат дори най-леки разлики в тона и звука. Чувствителните им уши улавят и дублират сложните звуци на чуждия език с лекота, която липсва при юношите и възрастните хора. Започвайки рано, децата Ви могат да проговорят гладко, уверено и без акцент чуждия език и то съвсем естествено, още преди 7 – 8 годишна възраст. След този критичен период, обаче,  способността за естествено овладяване на чуждия език постепенно намалява.

След като детето усвои и възприеме един чужд език, за него става по-лесно да научи и други. Така че, ако искате децата Ви да са многоезични и да възприемат и усвояват лесно различни езици, ги изложете на чужд език на колкото се може по-ранна възраст!!!


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


  1. Ученето на чужд език помага на децата да развият музикалния си слух.

Проучванията показват, че говорителите на тонални езици, като мандарин и кантон, са били по-добри в идентифицирането на музикални височини, отколкото говорителите на нетонални езици като английски и френски.Helen-Doron-Bulgaria-Yuppie.bg1

В тоналните езици думата може да има различни значения в зависимост от височината и флексията на гласа. Какво се случва, ако не обърнете внимание на тона на китайски? Кажете „ма“ с висок тон и сте казали „майка“. Кажете го с понижаващ се, след това повишаващ се тон и сте казали „кон“.

  1. Подхранва чувството за съпричастност и толерантност в децата

Ще попитате Как?!

Ако цитираме големия Федерико Фелини „РАЗЛИЧНИЯТ ЕЗИК Е РАЗЛИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗА ЖИВОТА.“ А виждайки и друга гледна точка за дадена ситуация, децата са много по-склонни да усетят позицията на човекът срещу тях и да проявят съпричастност.

Д-р Катрин Кинзлер от университета Корнел тества едноезични и двуезични деца със задача, която изисква от тях да разгледат нечия перспектива, за да разберат нейното значение. Децата в двуезична среда се представят по-добре от едноезичните деца. Както обяснява д-р Кинзлер, „децата в многоезична среда имат социален опит, който осигурява рутинна практика при разглеждане на перспективите на другите: те трябва да мислят с кого, на кой език да говорят; кой ще разбере съдържанието на конкретния език, и кои са местата, на които да говорят на различните езици“. Този социален опит развива в тях чувства като съпричастност, приемане и толерантност!

Следва продължение😊


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във 💬 Фейсбук.


Разглейдате вариантите за разсрочено плащане:

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Защо децата учат английски език от малки

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Защо децата учат английски език от малки

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Защо децата учат английски език от малки

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за онлайн обучение

Защо децата учат английски език от малки

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Защо децата учат английски език от малки

Alphaboat 5 – 7 години

Запознайте още сега вашето дете с метода на Helen Doron и то мигновено ще се влюби в него! Нашите центрове са с над 30-годишна история и общо 37 действащи филиала в цял свят.  Идеята за тяхното създаване се заражда от британската лингвистка Хелен Дорон. Тя изобретява иновативна и ефективна методология за преподаване на английски език на деца чрез езика на музиката. А нейното вдъхновение пък е резултат от изненадващия успех на собствената й дъщеря, дължащ се изцяло на музиката. Записвайки детето  на онлайн курс на  Helen Doron, можете да бъдете сигурни, че то несъмнено ще бъде обучавано по революционна методика. Тя се базира на научаването на подрастващите първо на разбиране и говорене, а чак след това на четене и писане. Как да възпитаме децата на търпение? Методологията на Helen Doron не само ще помогне на родителите, но и ще възпитава търпение и желание в децата :-)

Provider Information
Provider Name
Helen Doron
Same as (Website / Social Media)

Прочетете повече за програмите ни:

Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;

AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube