Как да играем с децата, Zasto-da-igraem-s-decata-si-Yuppie.bg

Момчета срещу момичета: Как да приспособите своите техники за възпитание II Част

Нужно ли е да има различен подход при възпитанието на момичетата и момчетата?
Мненията по въпроса варират, но ето някои основни различия между двата пола, които могат да Ви помогнат да си отговорите сами за себе си😊

Момичетата и момчетата тълкуват това, което казвате – както и тона, силата на звука и езика на тялото ви – много различно. Ето някои психологически стратегии за насърчаване на всяко дете – как да Ви слуша и как да успеете да достигнете до него.

Знаем това:

Мозъкът на момчетата и момичетата се развива по отличителни начини. Най-новите техники в неврологията, като картографиране на мозъка и др., ни помогнаха да се доближим до разбирането на този сложен орган. Използвайки например функционални изображения с магнитен резонанс, изследователите са наблюдавали как светват различни части на мозъка, когато момичетата и момчетата говорят, редят пъзели или срещат разсейващи фактори.

В същото време научихме и много за невронната пластичност и за това как опитът на детето засяга всеки аспект на функционирането на мозъка му. Докато вродените различия в мозъчната анатомия могат да обяснят защо момчетата често се разсейват в час, а момичетата нежно люлеят куклите си, за да ги приспят, всяко дете е уникално и се развива в собствена посока, и със собствени темпове.

Стереотипите, разбира се, са опасни.

Като възрастни носим отговорност да насърчаваме техническите способности и физическата смелост и при момичетата, както и да оценяваме чувствителността и словесната изразителност при момчетата. Но за да го направим, трябва да сме наясно как полът може да повлияе на комуникацията, като същевременно се настройваме за индивидуалните черти и темперамент на детето.

Ето някои от най-успешните техники за пълноценна комуникация със синове и дъщери, споделени от специалисти по детска психология:

Променете начина, по който говорите с тях.

Момчетата развиват езикови умения по-бавно от момичетата. По-голямата част от речта им става напълно разбираема около 4 ½ годинки. Затова избягвайте да отправяте „конструктивна критика“, използвайки абстрактни думи като неподходящ, фокусиран, разрушителен и т.н.
Опитвайте се да говорите разбираемо, да използвате познати на детето думи с ясно послание.

Момичетата развиват езикови умения по-рано от момчетата.
Почти цялата им реч е разбираема до 3-годишна възраст. Мазолестото тяло (корпус калозум) – нервната тъкан, свързваща двете полукълба на мозъка, е по-плътна в мозъка на момичетата, което улеснява комуникацията. Но не бъркайте впечатляващата словесна изтънченост на момичетата с емоционална зрялост.
Дори да използвате сложни думи, разговаряйки с дъщеря си, посланието трябва да е простичко и ясно, да отговаря на възрастта и!

С други думи, момичетата е по-вероятно да реагират добре на методите за възпитание, като похвали, критика, предупреждение, основани на думите. Докато момчетата са по-импулсивни и не толкова словесни.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


Те уважават действията, а не думите.

Може би защото в ранното си детство не са толкова добри с думите, колкото момичетата. А може би това е така, защото действията просто говорят по-силно и по-ясно. Например словесната похвала би имала по-голям ефект при дъщерите, а похвала, под формата на стикер в тетрадката – би зарадвала синовете повече😊
Момичетата наистина уважават думите, защото чрез думи изразяваме отношенията си с другите, затова разговорът е много успешно средство за комуникация и възпитание на дъщерите.

Привлечете вниманието им

Средно момчетата казват по-малко думи на ден от момичетата и говорят по-бавно. За да сте сигурни, че синът Ви Ви разбира, говорете в спокойно темпо, без да е твърде роботизирано, разбира се😊. Момчетата предпочитат ясните инструкции, кратки, точни и изчистени от подробности.

Момичетата, на свой ред, казват два до три пъти повече думи на ден от момчетата и говорят два пъти по-бързо. За да запазите авторитета си, говорете достатъчно бързо, за да поддържате интереса на дъщеря си, но не толкова бързо, колкото говори самата тя, за да сте сигурни, че ще Ви разбере.

Постарайте се да бъдете разбрани

Научно доказано е, че мозъкът на момчето отделя по-малко серотонин от този на момичето. Това прави момчетата много по-чувствителни към импулси, и реакциите им – по бързи. Затова мислете за разговорите със сина Ви като за игра на кошове: Казвате нещо, след това друго малко нещо и следите кога сте „вкарали кош“😊.

Мозъкът на момичето отделя повече серотонин. Това улеснява способността на момичетата да модулират настроенията си и да регулират изразяването на емоциите си. Но не си представяйте, че винаги Вашите спорове – относно правилата, храната или разхвърляната стая на дъщеря Ви – ще се разрешават по време на сериозни, логически обосновани дискусии.

Следва…


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във 💬 Фейсбук.


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.

 

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как да играем с децата

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-

Как да играем с децата

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

https://www.parents.com/parenting/better-parenting/advice/boys-vs-girls-how-to-tailor-your-parenting-techniques/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Как да играем с децата

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за онлайн обучение

Как да играем с децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да играем с децата

Прочетете повече за програмите ни:

Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;

AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


Социални игри за деца за разтоварване след натоварения ден в училище.

Предимства на онлайн игрите на YUPPIE.BG за децата: 1.Децата общуват с свойте приятели 2.Децата се забавляват 3.Родителите имат свободно време. Допълнителни ползи: 1️⃣ Насърчават любопитстото и дисциплината. 2️⃣ Мозъците на деца се развиват. 3️⃣ Децата повишават своите езикови умения. 4️⃣ Подобряват концентрацията на детето ви. 5️⃣ Преподаваме стойността на работата в екип. 6️⃣ Успокояват безпокойството 7️⃣ Показваме на децата как да бъдат добри губещи. 8️⃣ Чудесен начин за разтоварване след натоварения ден в училище. :-) Как да подобрите техниките си на възпитание? Наблюдавайте поне веднъж месечно играта на детето си !

Provider Information
Provider Name
Yuppie.bg