Развитие на интелекта с умножение, AmaKids-MetalnaAritmetika-Deca-Yuppie2

Изкуството да умножаваме двуцифрени числа на ум- 1

Хората винаги са се стремили да намерят най-добрите начини да правят изчисления. Колкото по- бързо върви напред прогресът, толкова по-актуални стават добрите математически способности.

Дори човек, чиято кариера не включва работа с числа, ежедневно е принуден да прибягва до смятане  на ум. Ходене на пазар, плащане на сметки за комунални услуги, планиране на семейния бюджет – всичко това изисква голям брой изчисления. Разбира се, можете да разчитате на технологията, защото във всеки модерен смартфон има калкулатор. Но все пак си струва да запомните, че способността за бързо смятане е възможност за значително оптимизиране на собствените ви ресурси, затова е важно да развивате такива умения.

Умножение на ум

В днешния свят числата ни заобикалят навсякъде. Всеки ден не се замисляме да извършим десетки или дори стотици прости аритметични операции. Щом просто се сблъскат с по-сложни цифрови операции, повечето хора автоматично ще посегнат към калкулатора.

Малко хора искат да отделят време за сложни изчисления на ум, когато използвайки информационни технологии, може да ги направят за няколко секунди. Но какво ще стане, ако нямате смартфон, калкулатор или лист хартия и химикалка, но трябва нещо спешно да се изчисли? На помощ идват методите за смятане на ум.

Да събира и изважда устно- това е, което човек учи в училище. С течение на времето е възможно да научите как лесно да извършвате изчисления дори при големи стойности. Разбира се, това твърдение е вярно само за прости операции като събиране и изваждане, но не е толкова лесно да се научи умножението.

В училище децата са длъжни да се научат да умножават само с множители от едно до десет и по-сложни изчисления могат да се правят на хартия. В училище от учениците не се изисква умението да извършват умножаване на големи числа на ум, тези умения могат да се научат само допълнително.

Способността за бързо смятане е много полезна, тъй като се използва ежедневно. Затова днес са измислени много начини как да се научим на това. Най-често хората използват различни математически техники, които им позволяват да извършват умножение на ум.

Те имат своите плюсове и минуси, но все пак ви позволяват да получите правилния отговор без използването на подръчни средства. За да определите дали тези методи са ефективни и продуктивни в ежедневието, трябва да разгледате всеки от тях поотделно.

Популярни методи за умножение на ум

Днес има няколко начина за умножение на ум. Те не са универсални, но позволяват на човек да извършва операции с двуцифрени числа доста успешно. За да изберете най-доброто за себе си, по-добре е да се запознаете с най-популярните от тях:

Вариант 1. Умножение по колони

Тази опция е идеална за онези, които са в състояние да запомнят и запазят в паметта си няколко междинни резултати от изчисленията наведнъж. Благодарение на този подход лесно могат да се извършват операции с двуцифрени числа. Да разгледаме този вид смятане- например да пресметнете 34 * 63.

Първо трябва да умножите 34 по единиците от второто число: 34 * 3 = 102. Запомняте тази стойност. След това повтаряте операцията с десетките на множителя: 34 * 60 = 2040. Сега просто трябва да съберете резултатите от вашите изчисления: 102 + 2040 = 2142

Вариант 2. Умножение с разлагане на десетици и единици

Тази опция също изисква добра памет. Да разгледаме като пример предишния израз 34 * 63.

Първо трябва да разложите числата на десетици и единици. Получаваме: (30 + 4) * (60 + 3). След това умножавате десетиците помежду си: 30 * 60 = 1800.

Развитие на интелекта с умножение , AMAKids-MentalnaAritmetika_Yuppie.bg, AMAKids Ментална аритметикаЗапомняте този резултат.

После трябва да умножите десетиците от първия множител по единиците от втория и обратно: (30 * 3) + (60 * 4) = 330. Сега идва най-трудната част.

Основното е да не сбъркате.

Трябва да съберете резултатите от първите два примера и да добавите към тях произведението от умножението на единиците. Ще се получи следният израз: 1800 + 330 + 4 * 3 = 2142.

Следва продъжение…

Прочетете повече за програмата ми: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Развитие на интелекта с умножение

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Развитие на интелекта с умножение

Т?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Развитие на интелекта с умножение

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Гимнастиката за децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Развитие на интелекта с умножение

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube