Учебна програма за деца , Полезни съвети за деца, StattiZaDeca-Yuppie.bg2,Извънредно положение с децата

Как да научим децата на изкуството на търпението II част

Чакането е изключително трудно за малките деца😊

Все пак те до скоро са били хранени, обгрижвани и забавлявани без необходимостта да чакат.

Но излизайки от бебешката възраст, чакането става неизбежно.

Когато пораснат достатъчно, за да разбират, ние започваме да искаме от тях нещо съвсем ново и непонятно – търпение.

Учейки малките деца на търпение, Вие не просто вдъхвате у тях тази добродетел, но оформяте и възрастния човек, в който те ще се превърнат.

Децата трябва да се научат да чакат за много неща и по много причини. Те биват помолени да изчакат своя ред за люлката или играчката; да стискат докато се освободи тоалетната; да изчакат светофара да светне зелено! Последният е може би най-големият урок, който родителите трябва да дадат: изчакването, за да си в безопасност. За малките деца понятията за опасност са абстрактни и родителят трябва да намери начини да илюстрира важността на чакането на пресечка или в друга опасна ситуация по начин, който детето може да разбере.

Ето още няколко съвета, как да „култивираме“ търпение в детето:

Учете децата да играят самостоятелно.

Учебна програма за деца , Yuppie.bg, Онлайн Обучение

Има редица причини, защо самостоятелната игра е важна за децата. Една от тях е, че така ще са  в състояние да се забавляват навсякъде и по всяко време. Детското въображението няма граници и затова тези игри не изискват никаква подготовка. Самостоятелните игри, които са препоръчителни за развитието на въображението и креативността са пъзели, конструктори, ролеви игри и т.н., за разлика от електронните и видео игрите, където ходът и резултатът от играта са предварително определени от нейния създател и съответно с нищо не допринасят за развитието на детската фантазия. Дайте време на децата да разтегнат „мускулите на въображението си“ и резултатите ще надминат очакванията Ви.

Дайте им възможности да практикуват чакането.

Не скачайте веднага, щом детето Ви каже, че му е скучно. Дайте му шанс да се научи как да се разсейва и занимава.

Постепенно увеличавайте времетраенето на чакането. Започнете с малко време в рамките на нивото на способностите на детето и постепенно удължавайте продължителността.

Обяснете на децата значението на отложеното удовлетворение и самоконтрола. Те не само трябва да развият уменията, но също така да разберат причината за тях.

Ограничете технологиите

Всички видове електронни устройства предлагат точно обратното на чакането. Забавление буквално на една ръка, или на един бутон разстояние😊 Това не значи да загърбим напълно помощта им, но поне да прибягваме до нея в крайни случаи😊 Ако сте в чакалня, изчакайте 5 или 10 минути, преди да дадете таблета или смарт телефона на детето си. Когато се приберат от училище, нека първо да свършат с домашните, да излязат на чист въздух, да поиграят с братята/сестрите си и чак тогава да седнат пред екрана.

Давайте личен пример за търпение

Ако детето Ви вижда как Вие търпеливо изчаквате, независимо дали става въпрос за забавление или за сериозни неща, то ще усвои умения, които ще прилага в собствения си живот. Родителите, които искат търпеливи деца, трябва да бъдат модел за търпение, за да обяснят нагледно тази добродетел на своето дете.

Не всеки възрастен е в състояние да чака търпеливо, а какво остава за децата. Но има методи, които могат да ви помогнат да развиете самоконтрол и да не „умирате от скука“ – без да прибягвате до каквито и да е електрически устройства😊

Помогнете на децата да визуализират времето

Учебна програма за деца , Yuppie.bg, Онлайн Обучение

Децата започват да развиват абстрактно мислене около 9-годишна възраст. Преди това умът им работи по по-конкретен начин, което е причината, поради която може би им е трудно да разберат разликата между 15 и 45 минути. За да я заобиколите, е полезно да визуализирате времето, когато е възможно.

Грешно: “До час тръгваме“, ”Имаш 10мин. да си прибереш играчките.“
Правилно: “Татко ще се върне от работа, когато слънцето се скрие зад покрива на съседската къща.“

Чакането няма да е толкова мъчително за детето, ако може да направи сравнение от рода на „О, това ще бъде толкова бързо, колкото миенето на зъбите“, или „колкото тренировка по футбол“.

Не прибягвайте до подкупи

Ежедневието е изпълнено с малки прояви на търпение. Добре е да покажете на детето, че изчакването само по себе си „награждава“. Например, обяснете му, че ще излезете на площадката след като почистите😊 Така може дори да събудите желание в детето да помогне, за да излезете по-бързо😊 По този начин времето за изчакване е запълнено конструктивно, с очакването, че след като всичко е направено, ще се случи нещо приятно.

Но родителите не трябва да прибягват до подкупи. Похвала за проявеното от детето търпение е прекрасен начин да му внушим увереност, но добавянето на физическа награда може да създаде проблеми. Изкушаването на дете с обещанието за лакомство, ако то е тихо, докато сте на телефона, създава опасен прецедент, обяснява Криста Уигщат, помощник-образователен директор на Академията в Бруклин Ексърърс в Ню Йорк. Тя съветва винаги да си задаваме въпроса – „какъв тип възрастен искаме това дете да стане?“.  „Искаме ли то да израсне като човек, който очаква награда за доброто си поведение или такъв, който постъпва правилно, само защото така е правилно?“

Бъдете търпеливи докато учите детето на търпение и ще имате успех😊

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Учебна програма за деца

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Учебна програма за деца

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Учебна програма за деца

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да подобрите детската памет

Учебна програма за деца

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да научим децата на търпение

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube