Uchebna-Programa-Gimnastika-Yuppie.bg

Ангажиране на родителите в спорта – II част

„Любовта към спорта учи децата на жизненоважни умения: дисциплина, мотивация, ангажираност и сътрудничество“, казва Лори Зелингер, доктор по медицина, клиничен детски психолог в Сидархърст, Ню Йорк.

Научете детето си да обича спорта!

Този процес е свързан с куп предизвикателства − от избора на подходящ спорт, през намирането на треньор и отбор, до усъвършенстването на умението на родителите да бъдат публика, без да напрягат излишно детето😊

Ето няколко стратегии как да помогнете на децата да „влязат в играта“ и да и се наслаждават на емоциите, свързани с нея, независимо дали печелят, губят или се отказват.

Осигурете на детето основна физическа подготовка.

Осигурете на детето си поне час активно физическо натоварване и това ще му помогне да постави основите на двигателната си култура. Някои активности могат да се случват с участието на възрастен, но свободната игра, в която детето само определя кога, какво следва, е задължително допълнение. Прекрасна възможност за тренировка дават дори игрите на детската площадка, които включват тичане, катерене, пълзене и т.н. Поддържайте вълнението и ентусиазма на детето към спорта, като сменяте достатъчно често дейностите и мислите „извън кутията“. Плуването, гимнастиката, катеренето, танците, карането на колело, както и семейните излети сред природата, са все подходящи за тази възраст забавления.

Не прекалявайте

Спортът е много важен, но понякога родителите могат да преминат границата. Някои насърчават децата си да се фокусират върху един конкретен спорт, докато други ги записват на четири-пет дейности едновременно.

И двата подхода обаче могат да се окажат погрешни, предупреждава Тина Сайър, асоцииран директор на американската организация Positive Coaching Alliance.

„Прекалената монотонност − един спорт няколко пъти седмично плюс мачове през уикенда − може да накара детето да го почувства по-скоро като работа, отколкото като забавно занимание.

От друга страна голямото разнообразие на спортни дейности може да разконцентрира детето и то да не успее да заобича никоя от тях.“

Къде е „златната среда“?  

Добре е децата да практикуват два или три спорта през годината, така че да придобиятт широк спектър от умения, казва Даниел Гулд, доктор на науките, директор на Института за изучаване на младежкият спорт в Мичиганския държавен университет в Източен Лансинг.

Като поотраснат сами могат да решат дали да се задълбочат или да се откажат от всеки един от тях.

Дайте думата на детето

Ако приемем, че детето е изпробвало няколко неща през последните години, то вероятно вече има конкретни предпочитания. Попитайте го кой спорт го влече и към кой отбор би искал да се присъедини − може да се изненадате от отговора му.

„Родителите често поставят детето си в същата спортна програма, в която са приятелите му, но това невинаги е най-добрият подход“, казва д-р Зелингер.

Ако например синът ви мрази футбола или не е добър играч, той може да почувства, че се е провалил  и дори да не потърси друг спорт, който да е по-подходящ за него.

Помислете какви житейски уроци искате детето ви да научи от спорта

Различи проучвания сочат, че спортът е отлично средство за усвояване на ценни житейски уроци като:

Колко е ценна цялостната позитивна нагласа и отношение;

Концепцията за феърплей (честна игра);

Какво е спортсменство: как да печелим и губим с гордост и достойнство;

Значението на тренировките, на репетициите, на упражненията;

Сладкото чувство да бъдеш част от нещо значимо.

И още нещо…

Спортът може да предостави много възможности на децата ни да се развиват. Ето и какви са основните области на развитие, които дава програмата на The Little Gym, базирана на гимнастика.

  • Двигателни умения: включително сила, гъвкавост, ловкост, координация, баланс, контрол на мускулите.
  • Социални умения: включително работа в екип, контрол на емоциите, спортсменство, лидерски умения
  • Мозъчно развитие: включително пространствено ориентиране, математически и езикови умения, концентрация

Когато детето ви участва в спортни занимания, то е в среда, в която се опитва да бъде възможно най-добрата си версия. Всичките му сетива, опорно-двигателният апарат и интелектуалният му капацитет са ангажирани.

Спортувайки, вашето дете не само ще стане по-силно физически, но и психически.

А най-хубавото е, че ще се научи как да преодолява всички препятствия и предизвикателства, които могат да изскочат на пътя му.

А не е ли това, което всеки родител иска?!

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Учебна програма по гимнастика за деца

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Учебна програма по гимнастика за деца

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Учебна програма по гимнастика за деца

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да подобрите детската памет

Учебна програма по гимнастика за деца

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да научим децата на търпение. Учебна програма по гимнастика за деца

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube