Учебна програма за смятане, Detski-centar-Yuppie.bg_01a, Учебна програма за бързо смятане

Техника за бързо смятане на ум без калкулатор – 3 част

Има и коренно различни техники, които ви позволяват да развиете уменията на човек и да го научите да смята много добре без подръчни средства. 😊

Менталната аритметика е един от най-популярните методи за бързо смятане на ум. Нека разгледаме по-подробно нейните предимства.

Как да научим детето да смята на ум

Менталната аритметика далеч не е нова система за бързо смятане, тъй като е възникнала в древността преди около пет хиляди години. Оттогава тази техника не е претърпяла големи промени и е дошла до нас в почти първоначалния си вид. Тя се основава на изчисления върху абака – специални сметала. Първо човек се научава да решава най-простите примери върху тях, а след това постепенно преминава към по-сложен етап от обучението. Научава се да си представя абака в съзнанието си и да прави изчисления върху него във въображението си.

Менталната аритметика е най-подходяща за деца.

Възрастните също могат да я овладеят, но ще трябва да се абстрахират от обичайните методи на операции с числа, а детето се справя с това много по-лесно. За него менталната аритметика е не само помощник в уроците по математика, но и начин да развие интелектуалните си способности до много високо ниво.

Цялата тайна на тази техника е, че тя включва многостранно развитие на човека.

Лявото полукълбо на мозъка е отговорно за логиката и анализа, именно то участва в обикновените уроци по математика, когато решаваме примери или задачи.

Дясното полукълбо, което е отговорно за творческото мислене и въображението, в този случай трудно се свързва с работата и следователно не се развива правилно. Но всички области на човешкия мозък трябва да бъдат обучени.

Менталната аритметика включва, както аналитично мислене, така и въображение.

Тя се явява не толкова начин за бързо решаване на математически проблеми, а инструмент за всестранно развитие.

Други техники най-често са насочени към трениране на единична способност, а тази техника работи комплексно. Това я отличава от другите и я прави една от най-популярните системи за развитие на интелекта на детето.

Обучението по ментална аритметика отнема много време, но ползите, които предоставя, оправдават усилията. Когато става въпрос за обучение на дете по този метод, е важно да изберете правилната програма.

Ключът към успеха е спазването на плана на занятията и редовността.

Въпреки факта, че в свободни източници в интернет можете да намерите много информация по това обуение, не винаги е възможно да овладеете менталната аритметика сами. Затова повечето родители предпочитат детето им да се обучава на тази техника в детските центрове за допълнително образование

Как да изберем ефективна техника

Днес много учебни заведения предлагат курсове по ментална аритметика. Но образованието на децата е много сложен и многостранен процес, така че родителите трябва да внимават и да изберат дейности, които определено ще са от полза.

Когато избирате школа по ментална аритметика, обърнете внимание на факта обучението да се провежда по доказана методика и да отчита възрастовите характеристики на всяко дете.

Невъзможно е децата от началните класове и гимназистите да учат в една и съща група, защото всяка възраст има своя собствена скорост на усвояване, запаметяване и затвърждаване на материала.

В допълнение, най-добре е на малките деца всеки предмет да се преподава в игрова форма.

По този начин те няма да се уморят да учат и ще могат да поддържат концентрация през целия урок. Въвеждането на игра в образователния процес спомага за повишаване интереса на детето към математиката.

Много е важно обучаващият да има време да обърне внимание на всеки ученик по време на урока, но това е възможно само в малки групи.

Затова си струва да се даде предпочитание на онези детски центрове, в които учителят преподава на не повече от десет деца наведнъж.

Ако учебната програма е организирана правилно, детето ще може да придобие полезни умения, благодарение на които математиката ще се превърне в интересен и любим предмет за него.

Всичко това ще има положителен ефект върху училищните резултати, защото когато ученето е лесно, е много по-забавно да се учи.

Всичко това прави усвояването на менталната аритметика най-продуктивният начин за овладяване на бързото устно смятане.

Детето вече не трябва да прибягва до различни математически трикове, за да се справи лесно със задачи и примери.

То придобива умения за цял ​​живот, което означава, че ще са му полезни не само в училище.

Всичко това прави изучаването на тази техника отлична инвестиция за бъдещето на вашето дете.

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Учебна програма за смятане

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Учебна програма за смятане

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Учебна програма за смятане

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Учебна програма за смятане

Учебна програма за смятане

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Учебна програма за смятане


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube