Deteto-Tvorcheskata-Igra-Razviva-Yuppie.bg

Значението на творческата игра за децата

Наричаме творческа игра заниманията, в които децата използват познати материали по нов или необичаен начин и когато участват в ролеви игри, използвайки своето въображение.

Нищо не подхранва творческия дух и детската емоционалност повече от времето, прекарано в спонтанна, креативна игра.

Творчеството играе жизненоважна роля в детството и развитието на детето.
Чрез него децата по най-естествен начин развиват своите умения и израстват емоционално, социално, интелектуално и дори физически. Креативните игри дават възможност на децата да споделят и изразяват непринудено своите мисли, чувства и идеи.

Излагането на децата на творчески стимули и занимания допринася за тяхното развитие.
Но търсенето на идеи и измислянето на креативни игри не трябва да бъде стресиращо или да отнема много време. Всъщност свръхструктурирането  на едно детско занимания е противоположност на творческа игра.

Не забравяйте, че всяка малка стъпка към развиване на уменията на детето е важен етап в растежа и щастието му и не трябва да се омаловажава или пропуска, в стремежа ни да развием „по-значими“ умения.

Какво Ви е нужно?

Всъщност идеите за креативни игри не само са достъпни, но и са навсякъде около нас. Често пренебрегваме простите неща, забравяйки, че за детското съзнание и въображение, те не са толкова незначителни.

Колко често виждате малко дете да разглежда паднало листо или малко насекомо, настойчиво и продължително, взирайки се в детайлите?

Емоционалните, когнитивните и фините двигателни умения се развиват с въвеждането на простичките неща.

Боички, домакинска гъба или руло от кухненска хартия, могат да се превърнат в инструменти за креативна игра, ако само дадете свобода на детското въображение😊

Щипки за пране и цветна хартия, пластилин или глина…и детето се превръща в щастлив творец!

Емоционално развитие:

Креативната, творческа игра насърчава социалното и емоционалното развитие по различни начини, които позволяват детето да изрази чувствата си, изпълнявайки определена задача.

Помолете го да рисува, да моделира с пластилин или да разкаже история за това как се чувства днес. Този вид дейности помагат на децата, които срещат трудности с говоренето, да изразят чувствата си.

След време децата ще се научат как да изразяват чувствата си безопасно и креативно, което ще им помогне да се интегрират в средата си и да могат да регулират поведението си успешно.

Социално развитие:

Децата могат да развият и усъвършенстват своите социални умения, когато им се предоставят възможности да играят и общуват със своите връстници.

Пеенето, танците, ролевите и спортните игри, както и другите форми на игра с активно участие на въображението, помагат на децата да израстват и да развиват основни умения за комуникация и социално взаимодействие.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


Интелектуално развитие:

Чрез креативната, творческа игра децата могат да научат важни умения за решаване на проблеми. Четенето, например, им дава възможност да развихрят въображението си и да изследват вълшебни светове извън техния собствен. Също така им помага да подобрят както интелектуалните, така и когнитивните си умения.

Това също формира основата на умението им да вникват в смисъла на прочетеното, както и да задържат вниманието си. Всичко товаизгражда основа за решаването на по-сложни проблеми, докато децата растат и се развиват.

Физическо развитие:

Независимо дали децата ви танцуват на измислен от тях ритъм или изследват свободно заобикалящата ги природа, креативната игра им помага да развият груби и фини двигателни умения, координация и контрол.

Изграждането на фина моторика изисква практика и поставя основата за подобряване на координацията „око-ръка“, както и на мускулната памет.

„Когато играта бъде водена от децата, те развиват умения за вземане на решения, движат се със собствено темпо, откриват своите интереси и в крайна сметка се ангажират изцяло с нещата, които желаят да преследват. А от нас, родителите, се иска просто да им се доверим!“

Предоставянето на възможности за креативна, свободна игра на децата, ще им позволи да развият важни умения, както и  да изследват и да опознават пълноценно света около тях.

Ето защо свободната игра е важна част от програмата на The Little Gym, която изгражда ключови социални, когнитивни и двигателни умения у момичетата и момчетата на възраст от 4 месеца до 12 години.

ЧрYuppie-RannoDetskoRazvitie-TheLittle Gym-GimnastikaZaDecaез нея децата успяват по-лесно да се справят с напрежението и притесненията си, да опознаят обстановката в гимнастическата зала и да намерят отдушник на еуфорията, която им пречи да се концентрират.

Разбира се, след свободната игра класът продължава с много други групови и индивидуални активности, които имат за цел да превърнат децата в здрави, щастливи и уверени във възможностите си личности.

Повече за класовете на The Little Gym може да научите на: https://sofia.thelittlegym.eu/klasove


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във 💬 Фейсбук.


Разглейдате вариантите за разсрочено плащане:

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как развиваме детето с творческа игра

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Как развиваме детето с творческа игра

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Как развиваме детето с творческа игра

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за онлайн обучение

Как развиваме детето с творческа игра

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как развиваме детето с творческа игра

Индивидуална тренировка в залата на The Little Gym

Искате детето Ви да спортува, играе и учи в приятна и безопасна среда? Търсите място, на което ще Ви посрещнат с усмивка и ще Ви помогнат да реализирате талантите и потенциала на Вашето дете? Цветната зала на The Little Gym посреща мъниците от 4️ месеца до 12 години с индивидуални тренировки, които ще им дадат възможност да усвоят ценни умения и да направят следващата крачка в развитието си. След като изберете удобна за Вас дата, свържете се с нас, за да уточним часа за тренировката на Вашето дете. В случай че свободните часове не Ви устройват, ще изберем друг удобен за Вас ден и час. Очакваме малките ни приятели в професионално оборудваната ни гимнастическа зала на бул. България 118. Там нашият усмихнат екип от квалифицирани инструктори ще изготви програма с упражнения и спортни предизвикателства, съобразени с нуждите, възможностите и целите на Вашето дете. Докато то учи нови неща и се забавлява, вие ще можете да се насладите на чаша ароматно кафе или чай в уютното ни лоби. ✅Какво? Индивидуалните тренировки са с продължителност 45 мин. и са отворени за деца от 4 месеца до 12 години. ✅Кога? Потърсете ни, за да открием заедно удобно време за посещението Ви. ✅Къде? В залата на The Little Gym в София, на бул. България 118. ✅Колко струва едно занимание? 50 лв. за самостоятелно присъствие и 45 лв. на дете при участие в група от две деца.

Provider Information
Provider Name
The Little Gym

 


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Showing all 3 results
Yuppie.bg-Gaming-Turnir1

“Игри на мисълта” – турнир за всички над 14 години

Организатор: Yuppie.bg Yuppie.bg
Начало: 02/27/2021 13:00
Часова зона: Europe/Sofia
Прочетете повече

ДЕМО УРОК АМАKids по Ментална Аритметика

Организатор: Yuppie.bg Cherry Advertising
Начало: 02/27/2021 17:00
Часова зона: Europe/Sofia
Прочетете повече
Oнлайн игри за деца Пловдив, Onlajn-Obrazovatelni-Igri-Yuppie.bg1

Онлайн социални игри за деца 5- 14 години

Организатор: Yuppie.bg Yuppie.bg
Начало: 02/28/2021 16:00
Часова зона: Europe/Sofia
Прочетете повече

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар