Полезни съвети за деца, TTLG-Sofia-Sport-RannoRazvitienaDete-Yuppie.bg1, Спортно Образователна Програма

СПОРТЪТ И УСПЕХИТЕ В УЧИЛИЩЕ – КЪДЕ Е ВРЪЗКАТА?

Всеки родител иска най-доброто за своето дете във всички аспекти на живота му и това е най-естественият стремеж.

Формирането на силни семейни връзки, развиването на когнитивни и социални умения, както и доброто образование, са основни приоритети за родителите. Понякога, обаче, от този списък с приоритети някак се изплъзва акцентът върху нуждата от пълноценна физическа активност. Макар някои майки и татковци да не я считат за ключова, тя  всъщност е жизненоважна част от цялостното детско развитие.

Връзката между двигателната активност и постиженията в училище е обект на много научни трудове. А ето ги и основните акценти, които изследователите изтъкват в полза на тази връзка.

Подобрена концентрация

Спортът изисква и развива много качества, в това число сила, бързина и гъвкавост. Освен всичко това, той предполага и отлична концентрация – задължително условие за постигането на успехи както на футболното игрище, така и на шахматната дъска. Спортът помага на децата да развият умението си да се фокусират и те съвсем естествено го пренасят в училище, както и в много други дейности от ежедневието си.

Освен това физическата активност позволява на децата да канализират излишната си енергия, за да могат след това да се фокусират върху активностите, които изискват тяхната ангажираност. Ако някога сте се опитвали да накарате дете с твърде много енергия да се съсредоточи, знаете какво предизвикателство може да бъде това. Предлагайки му начин да изразходва тази енергия с целенасочени движения, то ще има много по-добри шансове да се концентрира над учебния процес.

По-добро настроение

Упражненията оказват положително влияние върху настроението, тъй като благодарение на движенията в мозъка се отделят химикали, наречени ендорфини, които въздействат върху когнитивната функция и цялостното настроение. Известно е, че ендорфините създават чувство на еуфория, намаляват стреса и улесняват заспиването. С оглед на всички тези положителни ефекти не е никак чудно, че редовната физическа активност може да окаже огромно положително влияние върху кондицията на детето. От своя страна доброто настроение позволява на момичетата и момчетата да се съсредоточат и да усвояват с лекота нови знания.

По-голяма увереност и по-висока самооценка

В добро настроение и с подобрена концентрация, децата се справят много по-лесно със спортните предизвикателства. Това е и основната причина те да изграждат смочувствие и увереност в уменията и таланта си. В The Little Gym знаем колко важно е това за пълноценното развитие на децата, които имат нужда да изградят не само силни тела, но и силни характери.

 

Спортно Образователна Програма , Logo -TLG-SofiaЕто защо упражненията, част от програмата, са съобразени с нивото и индивидуалните особености на всяко дете, което тренира при нас. Стремим се

момичетата и момчетата да следват свое собствено темпо, така че да могат да се наслаждават на успехите си и да бъдат мотиви

рани да постигат все по-добри резултати.

Ние оценяваме потенциала и усилията им и знаем, че, ако вярват в себе си, те ще бъдат по-успешни и щастливи. Гордеем се, че тренировките в The Little Gym носят на децата не само добра физическа форма, но и умения, които им помагат да се справят по-добре с ученето и ежедневието си.

 

 

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Спортно Образователна Програма

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Спортно Образователна Програма

Какви са ползите Спортно Образователна Програма?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Спортно Образователна Програма

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Спортно Образователна Програма.

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ранно развитие на деца.


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


 

Кой е подходящият клас за детето ми?

Деца по време на замнимания в The Little Gym

Децата от 4 месеца до 6 години са разпределени в класове според възрастта им. Класовете са специално разработени за различните възрастови групи. Децата от 6 до 12 години се разпределят по класове от един и същи тип, но според нивото им на умения.