Увереност в училище при децата, Полезни съвети за деца, Самочувствие и увереност при децата, AMAKids-MentalnaAritmetika-Yuppie.bg

Развитие на творческото и съзидателно мислене при децата – 2

Как да научите детето си да мисли нестандартно

Има много методи, подходящи за развиване на творческо и креативно мислене. Когато става въпрос за деца, идеалната форма на образователна дейност е играта.

Именно тя ви позволява едновременно да запазите мотивацията на детето в процеса и да го научите на полезни умения. Днес има огромно разнообразие от настолни игри за цялото семейство, които включват въображението и креативността на участниците.

Най-добрите игри са тези, в които водещият има за задача да обясни на играчите с помощта на рисунки, думи или жестове всяка измислена дума. Подобна дейност не само ще ви позволи да се забавлявате в компанията на близки, но и ще даде възможност на децата да покажат творческия си потенциал.

Наред с различните игри има упражнения за развитие на креативността:

„Игра на асоциации“

За нея трябва да имате двама или повече участници: единият играч назовава думата, другият трябва да назове това, което се асоциира с нея, след което играчите се разменят. Този метод има положителен ефект върху образното мислене и въображението.

„Да или не“

За определено време отговаряйте на въпросите на другите едносрично, като използвате само тези думи. Опитайте се да се уверите, че никой не придава особено значение на това. Това упражнение ви позволява да научите как да реагирате бързо на променящите се ситуации, бързо да търсите изход от тях. Освен това подобно забавление може да бъде интересно и дори забавно.

“Мозъчна атака”

За да завършите това упражнение, трябва да измислите проблем, например: човек е попаднал на необитаем остров, той има само вилица, бинокъл и въже със себе си. Необходимо е да се измислят няколко различни варианта как да се излезе от тази ситуация. Това упражнение няма единствено правилно решение, неговата задача е да демонстрира възможно най-много идеи, дори и най-неефективните. По-добре е да тренирате в група: това ще даде на участниците възможност да слушат предложенията на другите играчи, да се забавляват и да се възползват от тях.

“Творчество”

Вземете за основа всяка проста форма: триъгълник, квадрат, ромб или кръг. На лист A4 отпечатайте или нарисувайте няколко от тези фигури на три реда. За определено време се опитайте възможно най-бързо да направите своя собствена рисунка въз основа на тези фигури. Няма нищо страшно, ако нямате специален артистичен талант: важно е бързо да излезете с няколко оригинални идеи, а качеството на тяхното изпълнение е второстепенно.

„Съкращения”

Вземете всяка дума и си представете, че това е съкращение. Измислете интересно декодиране, например: „Бог – безсмъртен, обожаван господар“.

„Необичаен подход“

Заобиколени сме от много различни обекти, измисляме необичайно приложение за тях. Колкото повече опции, толкова по-добре! Това е не само чудесен начин за развитие на креативност, но и добра възможност за прекарване на времето в пътуване или чакане на транспорт.

Не трябва да забравяме, че развитието на творческото мислене е невъзможно без разширяване на нечий хоризонт. Четенето на художествена литература, ентусиазмът към различни пъзели, познавателният интерес към всичко ново допринасят перфектно за това.

Техники за развитие на креативно мислене

Натоварването в съвременните училища е по-фокусирано върху запомнянето и използването на информация, отколкото върху развитието на креативността и креативното мислене. Общото образование включва решаване на различни задачи, без да се използва нестандартен подход. Дори се случва ученикът да получи по- ниска оценка за решаване на математически проблем по метод, който не е включен в програмата. От една страна този подход дисциплинира, учи децата да се придържат към общоприетите рамки. От друга страна той не позволява да се разкрие творчески потенциал и се отразява негативно на качеството на обучение.

Благодарение на лявото полукълбо на мозъка се задействат логиката и анализът, които са толкова необходими за учениците. Дясното полукълбо, което е отговорно за въображението, мечтите, усещането за цвят и креативността, не получава същото натоварване. Повечето програми за обучение действат насочено към формирането на някаква конкретна способност. Поради тази причина е необходимо да се избере методика, която ще помогне за разнообразяване на човешките умения.

Програма, идеално подходяща за тези параметри, е менталната аритметика.

AMAKids-MentalnaAritmetika_Yuppie.bg, AMAKids Ментална аритметика

Тя използва методи, които позволяват не само да се ангажират двете полукълба на мозъка, но и да се подобри взаимодействието между тях. Освен това след завършване на курса, постиженията на учениците, както в хуманитарните науки, така и в точните науки, значително се увеличават.

Детето започва не само да извършва аритметични операции в ума си, но и се подобрява функционирането на мозъка като цяло. Дясното полукълбо получава натоварване, започва да функционира толкова ефективно, колкото лявото, което означава, че креативността се увеличава.

Менталната аритметика е универсална тренировка на мозъка, която осигурява отлична база, както за учене в училище, така и за зряла възраст.

За постигане на максимален ефект от уроците е важно да се избере център за допълнително образование, в който този курс се преподава от опитни учители по уникален начин. Тогава резултатите от обучението ще бъдат достатъчно добре фиксирани, а придобитите умения ще останат за цял живот.

 

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Увереност в училище при децата

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Увереност в училище при децата

Какви са ползите Увереност в училище при децата

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Самочувствие и увереност при децата

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Увереност в училище при децата.

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Увереност в училище при децата.

08.03.20г. на 3 страница

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube