Как да възпитаме търпение, Как да развиете таланта на детето, Razvitie-na-Talanta-pri-Decata-Yuppie.bg

6 начина как да откриете талантите на детето си и да му помогнете да ги развие

Всички мислим, че детето ни е „гений“, когато за първи път хване бутилката с мляко, започне да пълзи или научи нова дума😊 Вглеждането в малкото човече и неговата необикновеност започва от самото начало.

С порастването се появяват нови и нови интереси, нови и нови таланти и ние, като родители, се чувстваме длъжни да отсеем най-важните и да помогнем на детето да ги развие и превърне в „инструменти“ за цял живот😊

Но как? Как да ги открием и да помогнем на децата си да се възползват максимално от своите таланти?

Когато детето покаже влечение към спорта, музиката или танца, трябва ли да го насочваме или да го следваме?

Как да му помогнем да открие целите си и да ги следва?

Eто няколко насоки, които могат да Ви бъдат полезни:

Прегърнете детето, което имате, а не мечтите си за неговото бъдеще!

Всички имаме големи мечти за нашите деца, но е важно да признаем, че всяко дете е уникално със своите собствени амбиции, желания и цели.

„Да прегърнете детето, което имате“, означава да се опитате да заглушите това, което според Вас е определението за успех (или по-скоро това, което налага обществото).

Това означава да оставите всякакви сравнения – с хлапето в съседство, с дъщерята на най-добрата Ви приятелка, или дори собствената си представа за Вашето дете. Julie Lythcott-Haims го е обобщила в цитата.: „Трябва да спрем да мислим за децата си като за малки бонсаи, които внимателно подрязваме.

И да започнем да гледаме на тях като на диви цветя от неизвестен род и вид, които с времето ще разкрият своята уникална, несравнима красота.“

Седнете и го наблюдавайте!

Може да е изкушаващо да запишете сина си за хокей, защото сте играли в гимназията или да включите дъщеря си в клуб по художествена гимнастика. Само защото някога сте имали амбиции да се състезавате на Олимпиадата.

Но важното е да бъдете внимателни към това, от което детето Ви истински се интересува и към което то гравитира по естествен начин. Например:

Често ли намирате дъщеря си да рисува с боички или е по-вероятно да тича из задния двор и да рита футболна топка?

Обича ли синът Ви да строи замъци и пътища с Лего, или е по-вероятно да го намерите заровил глава в книгите?

А може би детето Ви търси числа навсякъде и е запленено от математиката?

След като направите тези наблюдения, потърсете материали и консумативи, които могат да помогнат на детето да проучи допълнително своите интереси, или го запишете на курс.

Говорете с детето си за курсовете, налични във Вашия район. И му дайте възможност само да разбере дали би имало интерес да задълбочи уменията си в конкретната дейност.

Питайте детето! Може би това е най-силният инструмент, с който разполагате.

Децата са изключително интуитивни и интересите им са неподправени, затова се допитайте до Вашето за това.

Какво го вълнува и влече, и му помогнете да направи следващата крачка към конкретното поле на изява😊

Ако тази крачка се окаже последната в дадената посока, се върнете обратно и потърсете следващата посока😊.

Помнете, че не става дума за Вас, за Вашите желания, амбиции и интереси, а за тези на Вашето дете.

Осигурете свободно време на детето!

Не препълвайте графика на детето с класове, курсове, различни спортове и др., в търсене на най-подходящото занимание.

Един от най-добрите начини детето да открие какво наистина обича е да има свобода и време просто да се отдаде на любопитството си и да изучава.

Чрез изучаване, проучване и дори скучаене децата Ви ще се натъкнат на своите интереси.

Докато структурираните дейности имат своето място в дневната програма. Предоставянето на децата на достатъчно свободно време ще им помогне да развият чувство на откривателство, изненада, любопитство.

Да намерят това, от което са най-заинтересовани, което пали искрата в очите им.

Свободната игра има много ползи за децата – така се развива тяхната фантазия, креативност, самостоятелност. И те лесно откриват с какво им е приятно да се занимават.

Не очаквайте твърде много, твърде скоро😊

Със сигурност има виртуозни цигулари и пианисти, които са започнали да свирят на 4г., но това не означава. Че всеки трябва и може да намери своята страст и призвание още в ранно детство.

Всъщност изследванията показват, че децата не са готови да разсъждават и да мислят за своето бъдеще до средните класове.

Така че, докато децата достигнат този момент, просто се опитайте да ги запознаете с различни дейности и да наблюдавате тяхното отношение към различните занимания.

Насърчете в детето създаване на увереност (growth mindset )!

Growth mindset (това е убеждението, че Вие контролирате собствените си способности и можете да се научите и да се усъвършенствате) е ключът към успеха.

Децата, които имат нагласата за растеж, са по-склонни да поемат рискове, да изпробват нови неща. И са отворени към всяка възможност да намерят нещата, които ги вълнуват.

Знайте кога е нужно да натиснете и кога да пуснете!

Едно от най-трудните неща за родителите, които подкрепят интересите на децата си, е да знаят кога детето се отказва от нещо. Само защото е твърде трудно, и кога наистина вече не му се наслаждава.

Би било полезно да поговорите с треньора или учителя на детето, за да сравните наблюденията си.

Възможно е то просто да разучава по-сложно произведение или да са му дали роля в пиесата, която не му допада😊 и тези трудности да го карат да се замисли за „бягство“.

В такъв случай треньорите и учителите със сигурност имат „златни съвети“, за да мотивират детето.

Но ако то наистина е загубило интерес – дори и да е изключително талантливо.

Тласкането му в дадената дейност може в крайна сметка да доведе до негодувание и протест.

Въпреки че може да бъде трудно да гледате как детето Ви се отказва от нещо, в което показва талант, подкрепете го в решението му. Много е възможно, като спрете заниманието, самото дете да осъзнае, че му липсва и да си даде сметка колко всъщност му е харесвало. Или вместо това може да открие друга дейност, която да обича още повече.

В края на деня вашето дете е уникално

Всяко дете е уникално!

За нас родителите е чест да ходим редом с тях, докато откриват кои са и каква роля ще играят, за да направят този свят по-добро място.

Развиването на естествените способности на Вашето дете и откриването на онова, което го отличава, ще донесе радост и смисъл в живота му!

Предоставяйки му възможности, насърчение, подкрепа и свобода да открие себе си, Вие го настройвате за бъдещи успехи.

Прочетете повече за програмата ми: https://yuppie.bg/helen-doron/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как да развием таланта на детето

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Как да развием таланта на детето

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Как да развием таланта на детето

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да подобрите детската памет

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да развием таланта на детето

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube