Учебна програма за развитие на интелекта, Razvitie-na-Intelekta-Mentalna-Aritmetika-Yuppie.bg

Развитие на интелекта при децата

Числата са около нас още от детството. Още преди училище или в първи клас човек се научава да събира и изважда, да решава прости примери и проблеми.

По-късно той усвоява таблицата за умножение, преминавайки към по-сложната част от математическите упражнения. Повечето хора могат да правят само прости изчисления наум.

Умножението и делението на големи стойности обаче трябва да се извърши на хартия или с помощта на калкулатор.

Но може ли човек по някакъв начин да се научи да смята добре, без да използва подръчни средства?

Бързо смятане без калкулатор

Животът на всеки съвременен човек е неразривно свързан с числата. Без умението за смятане е невъзможно да се изпълняват най-простите ежедневни задачи. Разбира се, днес хората имат интелигентни помощници- калкулатори, смартфони, компютри, но дори те понякога могат да се провалят- да се повредят или не навреме да се разредят.

Да, и не винаги можете да разчитате на джаджи, защото те няма да ви помогнат с изпитите в училище или в университета.

Ето защо много хора се стремят да се научат да смятат добре без помощта на подръчни средства. Това е особено вярно за учениците. Защото ако научите техниките за бързо устно смятане от детството, тогава ученето в училище и различните задачи в зряла възраст ще бъдат по-лесни.

Има още една сериозна причина да започнете да се упражнявате да смятате добре наум. Устното смятане развива човешкия мозък и допринася за увеличаване на интелигентността.

Затова дори за тези студенти, които учат хуманитарни науки, е полезно да учат такива точни науки като висша математика и математически анализ.

Упражненията, насочени към устно смятане с големи числа, са отлично упражнение за ума.

Така че развитието на интелигентността и удобството в ежедневието са двете основни причини да се научите как да смятате добре без калкулатор.

От древни времена човечеството се стреми да намери такива методи за бързо смятане. И не става въпрос само за прости изчисления като събиране и изваждане, но и за по-сложни- за умножение и деление.

Въпреки че това отнема много време, все още е възможно да се събират и изваждат големи стойности без предварителна подготовка.

Но такива действия като умножаване на двуцифрени числа наум не са достъпни за повечето хора.

Благодарение на работата на математици от цялото земно кълбо днес се появиха някои математически трикове, които позволяват да се смята наум и с двуцифрени числа.

За да разберете принципа на тяхната работа, е по-добре да се разгледа всяка от тези техники поотделно.

Популярни системи за бързо смятане

Има няколко вида основни математически операции- събиране, изваждане, умножение и деление. И ако с намирането на сумата и разликата всичко е повече или по-малко ясно, с другите изчисления нещата са много по-трудни. Ще разгледаме най-популярните математически трикове, насочени към удобно умножение и деление наум.

Умножение на произволно число с 9

Решаването на такива примери устно е много лесно.

За да направите това, просто умножете желаната стойност на 10 и извадете същото число от получения отговор. Например, трябва да намерим резултата от умножаването на 19 и 9.

Примерът би изглеждал така: 19 * 10-19 = 190-19 = 171.

Тази техника е доста лесна за прилагане :-) .

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Учебна програма за развитие на интелекта

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Учебна програма за развитие на интелекта

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Учебна програма за развитие на интелекта

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да подобрите детската памет

Учебна програма за развитие на интелекта

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Учебна програма за постояннство и упоритост

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube