Обещания и заплахи към децата, Problemi-Ranno-Detsko-Razvitie-Yuppie.bg

Как да разпознаем проблемите в езиковото развитие на малките деца

Да имаш мълчащо дете е доста обезпокоително за всеки родител. Това е така, защото езиковото развитие се превръща в един от основните фокуси, след като детето проходи.

И когато месеците се изнизват, а вие все така не чувате сладките думи, изписани на малкото му личице, тревогата се заселва постепенно в съзнанието ви.

Това понякога се подсилва от факта, че родителите гледат детето през увеличителната лупа на обичта си и радарът за притеснителни знаци е постоянно включен!

Но по отношение на езиковото развитие, граници се поставят много трудно, поради уникалността на всяко дете. Всъщност статистиката  показва, че 1 на 5 деца изостава от останалите, когато става въпрос за говорене.

Като се има предвид този факт, как да разберете дали всичко е наред с вашето мълчаливо дете?

В тази статия сме събрали някои признаци, по които може да си създадете представа дали детето ви се движи в приетите за нормални възрастови граници по отношение на езиковото развитие (и какво да направите ако не е така).

ЕЗИКОВИ ЕТАПИ

Като цяло проследяването на детското езиково развитие е много лесно. Детето ви трябва да използва единични думи на 1 годинка, словосъчетания от поне две думи между 18 месеца и 2 години и изречения с около 3 думи до третата годинка. След това речника и езика на всеки човек се развива спрямо характера, средата, темперамента, и е процесът е твърде индивидуален, за да се поставя в граници.

По отношение на броят думи, които вашето дете трябва да знае, еталонът е до 18тия месец детето да има в речника си между 30 и 50 думи. Знайте, че има редица причини едно дете да не се намира в този диапазон, и само няколко от тях са свързани с проблеми в развитието.

ЗАЩО ДЕТЕТО ВИ НЕ ГОВОРИ

Съществуват няколко причини, които могат да попречат на едно дете да проговори рано или да изостане от връстниците си по отношение на речевото си развитие. И в повечето случаи тези деца, веднъж проговорили наваксват бързо и на по-късен етап по нищо не отстъпват на ранно проговорилите. Няма връзка между ранното или късно проговаряне и бъдещите езикови възможности на човек.

Въпреки това, ето няколко причини, поради които може да се чувствате така, сякаш детето ви изостава.

УШНИ ИНФЕКЦИИ

Честите ушни инфекции през ранните етапи от развитието на езика могат да затруднят детето да чува говора на околните, което е основен начин за възприемане на езика.

ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РАЖДАНЕ

Децата, които са родени преждевременно, често закъсняват с достигането на различните етапи от ранното детско развитие. Ако детето ви е родено два месеца по-рано, тогава може да очаквате от него да увеличи броя на думите си около 20тия месец, а не 18тия.

ПОЛ

Да, момичетата са по-приказливи от момчетата и това е неоспорим факт:). Често се наблюдава по-късно проговаряне и по-бавно натрупване на речников запас при момчетата.

Ето защо ориентировъчният обхват на думите на 18 месечна възраст е от 30 до 50. Познайте кой е в долния край?


Всяка седмица статии, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


ФОКУС НА РАЗВИТИЕТО

Някои деца насочват мозъчния си потенциал към други важни области на развитие. Те може да се концентрират върху развиването на умения, различни от това да „попиват“ всички страхотни думи, които чуват наоколо.

УВРЕЖДАНИЯ

В някои случаи не-говоренето може да бъде свързано с интелектуално или психично увреждане, а понякога да се дължи на разстройство от аутистичния спектър.

ПРИЗНАЦИ ЗА ЗАГРИЖЕНОСТ

Важно е да се разбере, че в повечето случаи дете, което закъснява в говорното си развитие, много вероятно ще настигне връстниците си навреме. Има обаче признаци, които алармират, че забавянето може да е свързано с по-задълбочен проблем. Ето някои от тях:

ЛИПСА НА ЖЕСТИКУЛИРАНЕ

Развитието на комуникативните умения не включва само говора. Ако вашето не-говорещо дете има богат речник от жестове, с които си служи, за да ви каже какво иска или как се чувства, можете да бъдете спокойни.

ЛИПСА НА РАЗБИРАНЕ

Част от езиковото развитие на детето е да разбира какво казват хората около него. Като цяло едно дете, което може да разбира и да следва прости указания, както и да разпознава обекти въз основа на описанието, които му давате, се развива добре езиково. Но когато изглежда, че детето ви игнорира или не ви разбира, може да е време да потърсите помощ.

ДИСТАНЦИРАНОСТ

Много пъти дете, което не говори, все пак има типични емоционални реакции и поведение за възрастта си. Тревожен знак би бил, когато такова мълчаливо дете, изглежда емоционално дистанцирано, отнесено или живее в собствен свят. За евентуален проблем загатва и пълната липса на интерес към общуване в ранната детска възраст, тъй като детската природа по принцип е общителна.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СИГНАЛИ ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ

Ако на 15 месеца детето още не е казало първата си дума;

Около 24тия месец детето още не използва прости словосъчетания от две думи;

След 24тия месец все още трудно го разбирате;

КАК ДА ПОСТЪПИТЕ

Ако нещо в поведението или развитието на детето ви притесни, първото ви обаждане трябва да бъде на вашия педиатър. Ако е възможно, документирайте случаите, в които детето е реагирало тревожно и обяснете всичките си притеснения на педиатъра. Вашият лекар трябва да може да ви насочи какви стъпки да предприемете, както и евентуално да ви препрати към логопед, ако е необходимо.

Ако смятате, че детето ви изостава от връстниците си, уверете се, че насърчавате здравословното развитие на езика, като говорите, четете и общувате с детето си постоянно и качествено.

В крайна сметка да имате дете, което проговаря късно, не трябва да ви „ужасява“. Всъщност някои от най-известните хора в историята не са говорели до късна детска възраст, включително самият Айнщайн.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във Фейсбук.


Разглейдате вариантите за разсрочено плащане:

Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria-EzikaNaMuzikata1 Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Проблеми с езиковото развитие

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Проблеми с езиковото развитие

Проблеми с езиковото развитие

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

https://www.parents.com/parenting/better-parenting/advice/boys-vs-girls-how-to-tailor-your-parenting-techniques/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно.

Проблеми с езиковото развитие

Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg Как се справя детето с гнева. Проблеми с езиковото развитие

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Проблеми с езиковото развитие

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Развитие на децата в предучилищна възраст Какво помага за езиковото развитие

Проблеми с езиковото развитие

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще. Съвети за пубертета. Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Проблеми с езиковото развитие

МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА ЗА ДЕЦА

Менталната аритметика е техника, разработена за да се развие по-висока скорост на мозъка за възприемане и обработка на информация. Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.

Provider Information
Provider Name
AMAKids
Same as (Website / Social Media)

 

Прочетете повече за програмите ни:

Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;

AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


 

18 лесни урока по английски за начинаещи

юли 7, 2021/by Даниела Мирчева

Тестове през бременността

юни 24, 2021/by Даниела Мирчева

Менталната аритметика – как и защо развива умението мултитаскинг?

юни 17, 2021/by Даниела Мирчева

Здравословно хранене

юни 15, 2021/by Даниела Мирчева

Хранене по време на бременност

юни 8, 2021/by Даниела Мирчева

Защо да учите езици

юни 2, 2021/by Даниела Мирчева

Бременност – седмица 1 – симптоми и тестване

май 28, 2021/by Даниела Мирчева

Alphaboat 5 – 7 години

Запознайте още сега вашето дете с метода на Helen Doron и то мигновено ще се влюби в него! Нашите центрове са с над 30-годишна история и общо 37 действащи филиала в цял свят.  Идеята за тяхното създаване се заражда от британската лингвистка Хелен Дорон. Тя изобретява иновативна и ефективна методология за преподаване на английски език на деца чрез езика на музиката. А нейното вдъхновение пък е резултат от изненадващия успех на собствената й дъщеря, дължащ се изцяло на музиката. Записвайки детето  на онлайн курс на  Helen Doron, можете да бъдете сигурни, че то несъмнено ще бъде обучавано по революционна методика. Тя се базира на научаването на подрастващите първо на разбиране и говорене, а чак след това на четене и писане. Как да възпитаме децата на търпение? Методологията на Helen Doron не само ще помогне на родителите, но и ще възпитава търпение и желание в децата :-)

Provider Information
Provider Name
Helen Doron
Same as (Website / Social Media)