Ползи от музиката за децата, Извънредно положение и карантина

Ползи от музиката в ранна детска възраст за изучаването на чужд език

Музиката е навсякъде! Всъщност бебетата започват да възприемат звуци и ритми приблизително по същото време, когато започват да възприемат и самия език.

Малките деца започват да танцуват, да се полюляват и скачат, когато чуят музика, а децата в предучилищна възраст често пеят или дори си измислят песни, докато играят.

Като родители може би дори не забелязваме колко често използваме музика, за да ангажираме децата си!

Пеенето и тананикането, за да ги успокоим, приспим, забавляваме или да покажем привързаност, става вторa природа дори за най-немузикалните сред нас😊.

Много преди бебетата да кажат първите си думи, те започнат да се изразяват чрез звуци и движения.

Музиката още от най-ранно детство е изключителен стимул за възприемане на нови звуци и думи, както на майчиния, така и на чужди езици. А що се отнася до ранното детско развитие, това означава, че има много ползи от музиката за бебетата и малките деца при изучаването на втори език.

Какви са ползите от музиката за ранното детско развитие?

Използването на музика в ранното обучение на децата е истинско забавление за тях, но това далеч не е единствената полза! Проучване от 2016 г., проведено от творческият институт на Университета в Южна Калифорния, показва ясно, че музикалния опит през първите няколко години на детето всъщност може да ускори развитието на мозъка му.

По-конкретно е установено, че ученето и слушането на музика развиват изключително езиковите умения – което със сигурност е плюс, когато става въпрос за изучаване на езици в ранна възраст.

Нещо повече, включването на музика в заниманията в ранната детска възраст дава на децата чудесна основа за социализиране. Освен академични, предимствата на музиката за бебетата и малките деца включват подпомагане на социално-емоционалното развитие, развиване на паметта и двигателните умения.

Така че, когато дойде моментът да излязат на детската площадка, тези млади музикални умове ще бъдат далеч по-добре подготвени да учат нови игри и да общуват с нови приятели!


Всяка седмица статии, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


Силата на музиката за изучаването на чужд език.

В човешкия мозък темпоралният лоб е центърът за изучаване на езици – същата област, която обработва музиката, когато я чуем.

Това означава, че както за учещите майчиния си език, така и за ученето на чужд език, ранното излагане на музикални стимули може да направи нещата малко по-лесни. Например, бебетата се научават да разпознават музикалните аспекти на даден език, преди дори да могат да обработват специфични думи.

Така че доброто ухо за музика със сигурност ще им помогне да възприемат по-лесно новият език! Но разбира се, слушането е само една част от изучаването на езици.

Друг важен елемент са четенето и писането. А що се отнася до тези умения, музиката е по-полезна, отколкото можете да си представите!

Слушането на музика ни помага да разпознаем отделните звуци, които съставят думите , и след това да ги свържем с буквените им символи. Тази способност се засилва още повече, когато слушаме различни ноти, тонове и ритми. Така че, слушането на песни с децата през ранните им години е прекрасен начин да накарате когнитивните им „уреди“ да заработят

Всички знаем ABC песничката, която е толкова завладяваща за децата (и не само), че научават без да усетят английската азбука, понякога дори преди българската😊!

Пейте и танцувайте заедно с децата, и ще видите как те попиват информацията с желание и удоволствие, без да осъзнават, че учат😊.

Ползите от музиката за бебетата и малките деца стават все по-осезаеми, когато децата проговорят.

Песните с текстове са лесен начин да ги накарате да повтарят думи и звуци по вълнуващ и мотивиращ за тях начин. Докато слушат, запаметяват и преповтарят песничките, децата обогатяват речника си и се запознават с ритъма на езика, без дори да осъзнават, че учат.

Стимулирайте ранното чуждоезиково развитие на вашето дете с Helen Doron Song Club. 

С богатия си избор от завладяващи песнички, Helen Doron Song Club, бързо ще стане любим на вашите деца, те ще искат да слушат, пеят и танцуват отново и отново, и отново.

И малко по малко, децата ще започнат да разпознават думи и текстове, което ще им помогне да развият градивните елементи на своя речник на чуждия език. Така слушайки редовно песничките (дори и пасивното слушане е много полезно)  – достъпни в приложението Kangi club и YouTube.

Вашите деца ще се отпуснат да казват дори по-дълги словосъчетания и то с правилно произношение, лишено от акцент. Както всички нас, малките деца много обичат да танцуват и да изразяват с движения музиката, която слушат.

Използването на жестове и движения при преподаването на езици е друг начин децата да запомнят повече от новите думи, на които са изложени.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във 💬 Фейсбук.


Разглейдате вариантите за разсрочено плащане:

Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria-EzikaNaMuzikata1 Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Ползи от музиката за децата

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Ползи от музиката за децата

Ползи от музиката за децата

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

https://www.parents.com/parenting/better-parenting/advice/boys-vs-girls-how-to-tailor-your-parenting-techniques/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно.

Ползи от музиката за децата

Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg Как се справя детето с гнева

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Ползи от музиката за децата

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Развитие на децата в предучилищна възраст Какво помага за езиковото развитие

Ползи от музиката за децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще. Съвети за пубертета. Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ползи от музиката за децата

МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА ЗА ДЕЦА

🧮Менталната аритметика е техника, разработена за да се развие по-висока скорост на мозъка за възприемане и обработка на информация. 🎓Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.

Provider Information
Provider Name
AMAKids
Same as (Website / Social Media)

 

Прочетете повече за програмите ни:

Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;

AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


Alphaboat 5 – 7 години

Запознайте още сега вашето дете с метода на Helen Doron и то мигновено ще се влюби в него! Нашите центрове са с над 30-годишна история и общо 37 действащи филиала в цял свят.  Идеята за тяхното създаване се заражда от британската лингвистка Хелен Дорон. Тя изобретява иновативна и ефективна методология за преподаване на английски език на деца чрез езика на музиката. А нейното вдъхновение пък е резултат от изненадващия успех на собствената й дъщеря, дължащ се изцяло на музиката. Записвайки детето  на онлайн курс на  Helen Doron, можете да бъдете сигурни, че то несъмнено ще бъде обучавано по революционна методика. Тя се базира на научаването на подрастващите първо на разбиране и говорене, а чак след това на четене и писане. Как да възпитаме децата на търпение? Методологията на Helen Doron не само ще помогне на родителите, но и ще възпитава търпение и желание в децата :-)

Provider Information
Provider Name
Helen Doron
Same as (Website / Social Media)