Първият учебен ден

Първият учебен ден дойде, a заедно с трепета, вълнението и песента на звънеца, настана време за тежките раници и дългите часове, прекарани в седнало положение.

Точно тежките училищни раници, липсата на физическа активност и лошата стойка са факторите, които могат да допринесат за появата на болки в гърба и гръбначни изкривявания при децата, затова е добре родителите да знаят как могат да ги предпазят.

Според статистиката  80% от хората страдат от болки в гърба в даден момент от живота си, затова е изключително важно да научим децата как да се грижат за здравето на гръбначния си стълб.

„Здрав гръбначен стълб, здраво тяло“ – това важи с пълна сила за децата в предучилищна възраст и за подрастващите, затова е нужно да им помогнем да развият добри навици и правилна поза от най-ранна възраст и да намалим риска от появата на болки в гърба.

Ключов фактор за предотвратяване на болките в гръбначния стълб или гърба е поддържането на цялостното здравословно състояние на детето, което включва комбинация от балансирана диета, подходяща физическа активност, спокоен сън и липса на стрес😊

Ето няколко прости съвета за родителите, които искат да помогнат на децата си да се погрижат за гръбначния си стълб:

Избор на ученическата раница

  • Изберете правилната раница: Това е важен момент от подготовката на ученика и е добре при избора да не се съобразявате изцяло с предпочитанията на детето. Особено ако то иска чанта с една презрамка, „защото такава носят всички готини деца“😊. При раниците с една презрамка цялата тежест се поема от едното рамо, вместо да се разпределя равномерно между двете. Също така, опитайте се да изберете раница, която е лека и изработена от плат, а не от кожа. Друг добър вариант е раницата с колан на талията, тип туристическа, която помага за още по-равномерното разпределение на тежестта върху тялото.
  • Правилно носене на раницата: Повечето деца оставят чантата си да виси твърде ниско или преместена на едното рамо, но това допълнително натоварва гръбнака и раменете. Затегнете презрамките достатъчно, за да може раницата да прилепне плътно към тялото. Тя трябва да се разполага равномерно в средата на гърба и да не увисва надолу към ханша.
  • Подреждайте раницата разумно! Обяснете на детето си защо е добре да носи в раницата само нещата, които са му нужни за конкретния ден. Учете го всяка вечер да преглежда и почиства раницата си от излишните неща, за да не носи допълнителна тежест. Използвайте всички отделения на раницата, като поставяте по-тежките предмети, като учебници, най-близо до центъра на гърба. Ходенето с тежка раница може да повлияе на позата на детето. Раницата не трябва да тежи повече от 15% от телесното му тегло, като детето трябва да може да ходи и да стои в правилна поза, без да се навежда напред.

Правилната стойка е особено важна!

Въпреки че правилната стойка изглежда като нещо съвсем естествено, тя се оказва сериозно предизвикателство за мнозина.

  • Учете децата на правилна стойка.  Добрата стойка в изправено положение означава изправен гръб и рамене, брадичка нагоре, изпъчени гърди, прибран корем. Ако можете да нарисувате права линия от ушната мида през рамото, бедрото, коляното, до средата на глезена, значи сте с правилна стойка.

Правилната поза е нужна през целия ден, но най-вече:

  • Докато детето седи в клас: Децата трябва да се стараят и двата им крака да са стъпили на земята и гърбовете им да са изправени. Закръглянето на гръбначния стълб или накланянето е често срещан проблем и увеличава стреса върху гръбначния стълб, което води до болки в гърба.
  • Докато играят с таблет или чатят по телефона: Когато гледаме надолу към таблет или друго устройство за дълго време, причиняваме огромен стрес на гръбначния си стълб. Вместо да гледа надолу, научете детето си да вдига телефона или таблета до нивото на очите. При продължително време, прекарано в гледане на мобилни устройства, напрежението в гръбначния стълб може да причини сериозни щети.

Физическата активност е ключът!

  • Физическата активност помага на децата да поддържат здравословно тегло и така по-малко да натоварват гръбначния стълб.
  • Физическата активност помага за изграждането на мускулите, които са особено важни за поддържането на силен гръбначен стълб. Необходима е здрава основа, която да държи гръбнака изправен.
  • Дългото седене в клас може да причини болки в гърба, затова насърчавайте детето си да прави простички упражнения за разтягане в междучасията. Идеи за такива упражнения може да видите в това видео на The Little Gym. Част от тях са подходящи за изпълнение и „в движение“ – когато детето е на училище или пътува. Пълната тренировка пък може да даде страхотен старт на деня у дома!

Програмата на The Little Gym следва структурирана програма, която има за цел да подпомогне пълноценното физическо развитие на децата от 4 месеца до 12 години. Заповядайте и се убедете сами!

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как да Първи учебен ден е

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Първи учебен ден

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Първи учебен ден

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да нахраним злоядото дете

Първи учебен ден

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Първи учебен ден


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube