Oнлайн обучение, onlain-obuchenie-yuppie.bg

Онлайн обучение?!

Ето 6 съвета за създаване на ангажираща, домашна среда за пълноценно обучение вкъщи

Тъй като много родители са изправени пред поредния кръг онлайн обучение, домашно обучение или нещо средно между двете, тревожността сякаш се носи във въздуха.

Повечето от нас осъзнават, че рискът от COVID-19 нараства с всеки изминал ден, но също така все повече осъзнаваме последствията от дистанционното обучение върху нашето психично здраве и върху нашите деца.

Признайте, че ако не невъзможно, то поне е изключително трудно едновременно да играете ролята на компетентни родители, професионалисти и учители едновременно. Но ето, че пак се налага да го правите☹.

През пролетта родителите погледнаха на това прекъсване на нормалния учебен процес, като на временно решение. Бяхме готови да правим жертви, да бъдем силни за нашите деца и общността.

Но днес, при засилващата се втора вълна на болестта, ние започваме едновременно да „прегаряме“ и отново да се подготвяме за „маратон“. За да удържим, се изисква различен набор от нагласи.

Всъщност до преди тази различна година, домашното обучение носеше по-скоро негативен нюанс и се свързваше с болест или дисциплинарни мерки😊 Днес, обаче, то е мярка, пред която са изправени повечето родители на деца в ученическа възраст, по целия свят.

Ето няколко практични съвета от преподаватели, как да се създаде увлекателна и интелектуално стимулираща дистанционна учебна среда у дома – с възможно най-малко стрес за децата, и за родителите.

Изградете доверие

Дори да не направите нищо друго, направете това! Не губете времето си фокусирайки се върху работни листове и учебни програми. Започнете, като си спомните за някои от учителите, които са Ви вдъхновили в детството. Как са го постигнали? Може да са били строги, забавни, умни или каквото и да е друго, но нито едно качество не би било достатъчно, ако не са имали Вашето доверие. Така че бъдете мили, бъдете верни. Бъди търпеливи. Не забравяйте, че срещу Вас стои малко човешко същество, а не пощенска кутия, която да пълните с информация. Придобиването на нови знания и умения е стресиращо за всеки, било то възрастен или дете. Забавете темпото и се уверете, че сте спечелили доверието на детето, преди да „посадите знания“. Ако всичко, което постигнете от домашното обучение, е да спечелите това доверие, то може да считате, че сте успели.

Създайте си дневна програма

Рутината и дневната програма върши 80 процента от работата вместо Вас, защото и Вие и Вашето дете знаете какво да очаквате. Това може да е подробен график, който да следвате от 8:00 до 15:00, или само някои основни пунктове, в зависимост от това, кое действа при Вас!

Създайте програмата заедно с детето си и бъдете реалисти, а после се придържайте към нея, освен ако няма много добра причина да се отклоните.

Ако може, започнете деня с разходка. Когато се върнете, е време за училище.

Промяната на местоположението, дори за 15 минути, може да бъде много полезна.

Ако излизането навън не е възможно, пуснете любимата си музика и танцувайте, правете гимнастика или изиграйте някоя игра, която изисква движение.

В края на деня се уверете, че има подходящ финал, който да маркира края на учебния ден толкова ясно, колкото и началото.

В рамките на дневната програма, опитайте се да създадете кратки промеждутъци от време, които да разграничават отделните дейности, също както междучасията в училище. Например 20 минути за конкретен урок (при долните класове), след това 10 минути бягане в двора.

После се опитайте да върнете концентрацията с кратко стихче или песничка, а после е време за Zoom среща с учителя, домашното или каквото и да било. Отделете време и за малки закуски към 10ч. и 16ч., както е прието в детските градини, за да не прегладнява детето. Тези малки „маркери“ или „междучасия“ ще улеснят Вас и Вашето дете да следвате хода на деня.

Това е вашата пътна карта. Доверете и се и я следвайте😊

Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


Преподавайте чрез пример

Децата обичат да се учат от хора, които се вълнуват от това, което правят или говорят. Възрастните също. Трудно е да те заинтригува и научи някой, който сам не се интересува от това, което преподава.

Децата не избягват да учат, защото е трудно. Това е мит. Те избягват да учат за неща, които възрастните, на които имат доверие, смятат за безполезни или скучни. Решението не е да се преструвате, че всичко е изключително забавно. Просто избягвайте да губите време, като преподавате предмети, които ви отегчават.

Но какво ще кажете за важните неща, които в началото са някак скучни? Номерът е да прекроите темата около история или нещо друго, което Ви интригува. Помогнете на детето си да види по-голямата картина, защо тази информация има значение.

Как използвате това умение в реалния живот?

Как се свързва с текущите събития или с тема, която те намират за интересна?

Не си измисляйте. Бъдете честни. Вашите деца ще оценят откровеността Ви. Това ще спечели доверието им и това доверие ще предизвика интереса им.

Неподправеното, искрено вдъхновение побеждава всичко останало, защото дете, в което е събуден интересът към даден предмет, няма да има проблеми с попълването на скучните подробности😊. То ще го направи само и ще поиска помощ, само когато е необходимо.

Предайте увереност на децата

Не създавайте впечатление, че е прието да се провалиш. Децата са експерти в четенето на подразбиращи се социални послания, затова трябва да балансирате успехите и провалите.

Образованието напредва по линията на предизвикателствата. От една страна, успехите. От друга страна, грешките и неуспехите. Целта е да се помогне на детето да има увереност и да се учи и от двете – нито прекалено „напомпани“ от успехите, нито пречупени от трудни уроци.

Децата, които се научават да виждат вътрешните си неуспехи като модел за бъдещ успех, стават уверени и способни. Те са самонасочени. Тези, които виждат вътрешните си провали като признак на собствената си неадекватност, страдат ненужно. Нашата цел като учители и родители не е да натъпчем правилната информация в правилния мозък. Нашата цел е да култивираме мозъци, които вярват в собствената си стойност.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка.


Изследвайте

Използвайте допълнителното време у дома, за да изследвате заедно нещата, за които все не остава време, и които децата няма да научат в училище😊

Като например да разглобите и сглобите отново колелото заедно със сина си, или като му покажете как да сменя гума😊.

А защо не, баба да научи децата как се плете😊. Намерете прекъсвача в къщата си и направете заедно карта на електрическата система. Научете детето си как да сготви вечерята от началото до края.

Има толкова възможности в ежедневния ни живот, които биха били полезни за децата. Изберете нещо, което ви вълнува.

Може да не се превърне в страст за цял живот, но е доказано, че усвояването на нови умения и срещата ни с нови предмети увеличава способността ни за учене като цяло.

Запазете място и за саморазвитие и самоусъвършенстване

Ако подхождате към преподаването като към процес на предаване на информация от възрастни към деца, ще срещнете много възможности за разочарование.

Ако вместо това подхождате към преподаването като процес на взаимно развитие – тяхно и Ваше – препятствията се превръщат във възможности, и се отварят нови врати към познанието.

Естествено, че е разочароващо, когато детето не си спомня урока, за който вчера сте отделили много време заедно, но вместо да се измъчвате, или да обвинявате детето за разсеяността му, може и двамата да научите нещо – и то е, че има място за грешки и трудности по пътя.

Обърнете му внимание, насочете го и то ще разбере посланието.

Така че направете място за грешки.

Растете и учете.

Направете го заедно.

Бъдете пример.

Очакваме вашите въпроси и коментари в чата или във Фейсбук.

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

онлайн обучение

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- онлайн обучение

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в онлайн обучение

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за онлайн обучение

онлайн обучение

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да възпитаваме детето


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube