Обещания и заплахи към децата, Problemi-Ranno-Detsko-Razvitie-Yuppie.bg

Празните обещания и безпочвените заплахи на родителите – необходимо зло или опасно средство?!

В някои ситуации с децата е твърде лесно родителят да даде обещания или заплахи, които няма намерение или възможност да спази. Тези на пръв поглед невинни средства, обаче, могат да навредят на отношенията ви с децата в дългосрочен план.

„Кухата“ заплаха или празното обещание са почти неизбежни инструменти на родителите.

Но те НЕ СА добри инструменти!

Повечето родители осъзнават това, и въпреки това, понякога прибягват до тях!

Представете си, например, че сте в ресторант и се опитвате всячески да довършите семейната вечеря, а децата бягат наоколо като Тасманийски дяволчета и не искат и да знаят за Вашите планове😊 Може да изглежда, сякаш единственият начин да продължите напред е да стимулирате (или да накажете) децата: „Ако не се спрете, ще ви взема картите на Pokemon.“ И обратното: „Ако сте добри само за още 15 минути, ще получите шоколад у дома.“ Най-вероятно изобщо не планувате да реализирате нито наградата, нито наказанието, а се надявате децата да забравят😊

А ако не забравят, давате заветният шоколад и всичко е наред😊

Няма вреда, нали?

Това, обаче, съвсем не е така. Редица проучвания в тази насока показват, че тези думи имат своите последствия, разрушавайки доверието между родител и дете. „След като отворите устата си, трябва да подкрепите казаното с действие.“, казва Мишел Борба, образователен психолог и писател – „Децата са много умни и имат детектори за засичане на празни обещания.“

Изследванията показват, че малките деца спазват обещанията си и очакват другите да правят същото. Освен това, те копират поведението на възрастните. Актуализиран вариант на класическия тест с бонбони Маршмелоу.

Проведен в университета в Рочестър през 2012г., показва, че наличието на доверие във взаимодействието между децата и възрастните влияе до голяма степен върху поведението им по време на теста.

Деца, общуващи с възрастни, които спазват това, което казват, че ще направят, чакат много по-дълго преди да излапат сладкото изкушение, сравнение с децата, които общуват с възрастни, не-спазващи обещанията си. Малките умници сякаш вземат решение за това колко вероятно е всъщност да получат обещаното бъдещо възнаграждение, ако направят каквото се иска от тях и така решават дали да го направят.

Когато родителите нарушават обещанията си, това учи децата, че този вид поведение е приемлив, казва още Борба. „Ако искате детето ви да заслужава доверие, тогава трябва и вие да заслужавате доверие.“

Празните заплахи, от друга страна, могат да имат още по-дълбоки последици. Когато родителят използва празни заплахи през цялото време, те подкопават разбирането на децата за правилата и последиците от нарушаването им. Като внушават, че „правилата“ всъщност могат да се спазват или да не се спазват в зависимост от контекста на ситуацията.

Освен това, празните заплахи стресират детето, което още повече затруднява самоконтрола, необходим за доброто му поведение.

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Обещания и заплахи към децата

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Обещания и заплахи към децата

Пълноценен сън за детето ?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Обещания и заплахи към децата

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Обещания и заплахи към децата.

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ранно развитие на деца.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube