Ранно детско развитиe, Полезни съвети за деца

Значението на музиката за развитието на малкото дете

 

Музиката е забавление и наслада за всички хора, независимо от възрастта им, но тя може да бъде и много повече.

Присъствието на музика в живота на малкото дете спомага изграждането на важни социални, емоционални и когнитивни умения, които оказват положително влияние върху цялостното му развитие.

Децата започват да улавят и да се наслаждават на ритъма на много ранен етап от живота си. Редица проучвания доказват, че ритъмът и мелодията са незаменимо познавателно средство, което подпомага ранното развитие на момичетата и момчетата. Ето няколко начина, по които музиката може да бъде полезна за вашето дете.

Музиката стимулира сензорните възприятия.

Вашето бебе опознава света чрез всичките си сетива. Запознаването на малкото дете с различни видове музика спомага изграждането на нови връзки в мозъка му. Този ефект се мултиплицира, когато съчетавате музиката с различни физически дейности като танци, гимнастика и др.

Музиката може да обогати речника на детето и да развие умението му да запаметява.

Бебетата имат способността да различават звуци от най-ранна възраст. Те безпогрешно могат да разпознаят гласа на майка си сред други гласове.

Пеейки песни на малкото дете, вие му помагате да опознае различни звукови модели и да учи чрез повторение. В допълнение към това музиката помага на децата да следват определен ритъм и, „подреждайки“  звуците в думи, фрази и изречения в определена последователност, да предусетят какво следва в дадено стихотворение или песен. Те също така усъвършенстват своите умения за активно слушане и запаметяване. Дори в началото да не знаят значението на думите в песента, постепенно започват да разбират историята и да научават нови думи и техния смисъл.

Музиката помага на малките деца да подобрят координацията си

Дори ако детето ви все още не разбира текстовете на песента, то може да усети ритъма на музиката. Следвайки ритъма, децата започват да се движат, развивайки своята фина моторика, подобрявайки мускулния тонус, силата и баланса си.

Музиката „разчупва леда“

Музиката насърчава креативността, изгражда самочувствие и буди чувство на доверие у децата. С нейна помощ те се разделят по-лесно със срамежливостта си, придобиват увереност, чувстват се сигурни и спокойни.

 

Когато добавим движение към музиката, наблюдаваме още по-голям ефект. Песни, стихчета и рими, изпълнени заедно с жестове, подчертаващи значението на думите, помагат на децата да научат и запомнят нови думи. Музиката, съчетана с движение, развива вербалната памет, концентрацията, и спомага за по-дългото задържане на детското внимание.

И да не забравяме най-важното – музиката прави децата, а и нас възрастните щастливи!

Музиката е съществена част от програмата на The Little Gym и неизменно съпътства всяка наша тренировка! Специално създадените за заниманията песни помагат на децата да се концентрират, да работят по-добре в група и да запаметяват по-бързо движенията и съчетанията, част от класовете. Освен това, тъй като всички песни от програмата на The Little Gym са на английски, децата свикват с мелодиката и научават нови думи на езика на Кралицата.

Използвани източници: https://www.primroseschools.com/blog/music-and-young-children-early-exposure-is-key/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Ранно детско развитиe

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Ранно детско развитиe

Какви са ползите за личността отРанно детско развитиe?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Ранно детско развитиe

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Ранно детско развитиe.

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ранно развитие на деца.

 

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube