AMAKids-MentalnaAritmetika-Yuppie.bg, Ментална аритметика за деца

Изкуството да умножаваме двуцифрени числа на ум- 2

Вариант 3 Умножение с големи числа. Този тип изчисление е по-подходящ за онези двуцифрени числа, които са близо до 100.

Помислете за този метод, като използвате примера за израза 88 * 95.

Първо, трябва да представите всяка от тези стойности, като разликата между 100 и друго число: 100-a = 88 и 100-b = 95, a = 12, b = 5. Така получаваме (100-12) * (100-5). Сега трябва да направите следните изчисления: 88-b и 95-a, 88-5 и 95-12, получавате 83 и в двата случая. Тази стойност трябва да се помни. Сега трябва да намерим a * b = 12 * 5 = 60.

Нашият окончателен отговор ще се състои от четири цифри от получените по-рано отговори: 83 и 60, оказва се 8360.

Понякога в резултат на изчисленията се оказва, че втората крайна стойност има три знака, а не два.

Да предположим, че сме получии числата 12 и 345. В този случай трябва да добавим втората и третата цифра, така че резултатът ще бъде 1545.

Това са основните методи за устно умножение.

Но могат ли да се нарекат прости? Въпреки факта, че с усилено обучение можете да овладеете някой от тези подходи, те все още ще изискват добра памет и висока концентрация. Освен това не винаги е позволено да се извършват операции с многозначни числа, като се използват тези методи. По-добре е да се опитате да намерите за себе си други, по-прости начини да смятате.

Бързо умножение на ум на големи числа

Математиците от всички времена са търсили прости методи за бързо устно умножение. Умножението и делението за разлика от събирането и изваждането са по-сложни операции. Следователно да се правят подобни изчисления на ум без подходяща подготовка е трудно, особено когато става дума за многоцифрени числа. Проблемът с устното умножение е, че няма универсален начин, който би бил подходящ, независимо от ситуацията.

Мозъкът на обикновен човек не е в състояние да работи толкова бързо, колкото калкулатор. Склонни сме да губим концентрация, да се объркваме, да забравяме резултатите от междинните операции. Следователно стандартните методи за устно умножение не са много подходящи за ежедневни задачи. Те са по-вероятно добра тренировка за мозъка, отколкото удобен инструмент.

Благодарение на интернет можете да намерите много информация по този въпрос. Днес има много методи, които ви позволяват да се научите да събирате, изваждате, умножавате и дори да делите с моментална скорост. Но най-популярна за устно смятане е менталната аритметика. Неоспоримото ѝ предимство е, че се удава на децата дори по-лесно, отколкото на възрастните.

Най-добрият начин да се научите на устно смятане

Менталната аритметика е не само уникален начин за смятане без подръчни средства. Основата на тази техника е еквивалентното развитие, както на лявото полукълбо на мозъка, отговарящо за логиката и анализа, така и на дясното, контролиращо работата на въображението и фантазията. Въпреки факта, че всеки може да научи ментална аритметика, тя все още е по-подходяща за изучаване в ранна възраст. Именно в детството можете да придобиете умения, които няма да бъдат забравени с времето и ще се запазят цял живот.

Изучаването на ментална аритметика е продължителен процес, който изисква постоянство и фокус върху резултатите. Ще мине много време, докато детето успее да овладее напълно програмата и да се научи не само да събира и изважда, но и да умножава и дели многоцифрени числа. Родителите не винаги са в състояние да контролират честотата на занятията на детето си, както и да гарантират, че то изпълнява всички необходими упражнения. На това се дължи нарастващата популярност на груповите занимания по ментална аритметика в центрове за допълнително развитие на децата.

Учениците, които се обучават в тази насока, първо усвояват изчисленията чрез древното сметало абакус.

Когато основните умения са фиксирани, идва време за преминаване към следващия, по-труден етап. Сега ученикът постепенно свиква да си представя абакус във въображението си и да прави изчисления вече върху него.

Ето как е възможно да се развие умението за бързо смятане.

Благодарение на уроците по ментална аритметика детето подобрява училищните си постижения, защото  има достъп не само до прости изчисления на ум, но и до бързо умножение и деление.

Намалява се и времето, което отделя за домашните. Така че е възможно да се постигне по-голяма производителност на учебния процес в училище и у дома.

Уменията, придобити чрез ментална аритметика, ще останат завинаги, което е много полезно в зряла възраст.

Прочетете повече за програмата ми: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Ментална аритметика за деца

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Ментална аритметика за деца

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Ментална аритметика за деца

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Гимнастиката за децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ментална аритметика за деца

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube