Програма за Детско Развитие през Лятото, LiatnaParzalka-Yuppie.bg-RannoDetskoRazvitie-HelenDoron

Чували ли сте понятието „лятна пързалка“ или „summer slide“?

За съжаление, това не е забавната пързалка от детската площадка или аквапарка😊 Тази пързалка е различна и никоя майка не иска детето и да се спусне по нея::😊))

Какво е „summer slide” или „лятна пързалка“?

„Лятната пързалка“ е спад в способността за четене и други академични умения, който може да се появи през летните месеци, когато децата не посещават обичайните учебни занимания – училище, детска градина или езикови курсове.

Няма еднозначен отговор на въпроса колко ще забрави детето през лятото. При систематичен преглед на 39 проучвания, публикувани през 1996 г., се установява, че загубата през лятото е равна на около един месец учене в клас, а учениците са склонни да регресират повече в математическите умения в сравнение с уменията за четене.

Резултатите от проучванията единодушно показват, че децата, които изцяло изоставят заниманията по четене, рисуване, писане или изучаване на чужд език, всъщност се плъзгат надолу от нивото, на което ги е заварило лятото, до по-ниско ниво – на прага на есента!

Но ние, родителите, нямаме нужда от проучвания, за да видим ефекта на летният слайд, нали😊? Това е очевидно при всякакви ситуации. Например, ако детето ви свири на цигулка, но престане да тренира за три месеца, уменията му ще намалеят значително повече от тези на дете, което не прекъсне репетициите, нали? И така, какво можем да направим, за да избегнем този често срещан проблем, като все пак дадем на децата така чаканото и заслужено лятно безвремие?

Как да преодолеем ефектът на „лятната пързалка“?

Тайната е простичка – Продължавайте да учите през цялото лято. (Сега, не се паникьосвайте, не става въпрос за целогодишно обучение😊)

Това значи, ние родителите, съзнателно да се стремим да осигурим вълнуващи възможности за развитие на децата през цялото лято, за да запазят, затвърдят и усъвършенстват усвоените през учебната година умения. Вижте инфографиката долу за идеи как да предотвратите ефектът на лятната пързалка!

Sedmi4naPrograma-za -deca-3do10godini-Yuppie.bg-HelenDoron

Достатъчно е да отделите 2-3 часа седмично, за да предотвратите загубата на знания и умения през лятото. Може да помогнете на детето само да си изработи лятна програма, за да не чувства, че е поставено пред свършен факт без негово желание или участие.

Какво да включите в летните занимания:

  • Кое е първото нещо, което всяко дете трябва да направи, за да предотврати ефекта на лятната пързалка? Да чете всеки ден😊Това е. Супер просто. 20-30 минути на ден, могат да направят чудеса😊.

Събудете интереса на детето, като предлагате разнообразни материали за четене – от упътвания на домашни уреди, до менюто в ресторанта😊

Запишете го в библиотеката, за да се потопи в света на книгите и само да избира какво иска да прочете. Ако все още не чете самостоятелно, четете му Вие😊 След време го помолете да Ви „почете“ книжката по картинките, като така ще му помогнете да се учи да разказва!

  • Гответе заедно! Това занимание е от полза за всички възрасти😊 Най-малките могат да обогатят речника си със много храни, да усетят различни текстури, а по-големите да проявяват творчество и да се учат да готвят, докато преговарят имената на всичко в кухнята на чуждият език, който изучават😊
  • Използвайте времето, прекарано на път за слушане на аудио книги или материали, затвърждаващи наученото през годината😊
  • Стимулирайте детето да намери хоби – всяко ново занимание дава стимули за мисълта, а будната мисъл не оставя знанията да изчезнат.

Помислете как да съчетаете полезното с приятното и да „маскирате“ учебния процес в забавление.

Независимо дали играете математически игри по време на пътуване с кола, опитвайки се да изчислите колко километра са останали. Или решавате детски кръстословици и игри на думи, не забравяйте да се забавлявате.

Децата учат много повече, когато се наслаждават на това, което правят.

Използвайте свободното време да посетите културни паметници и музеи, обсерватории и други места, които предполагат опресняване на знания или обогатяване на общата култура на децата, и най-вече – подклаждане на любопитството им!

Използвате онлайн ресурси като Helen Doron Read, Helen Doron Song Club и други, които по забавен начин ще поддържат езиковият запас и ще намалят ефекта на лятното „изтриване на знания“.

И най-вече – използвайте всеки удобен момент да разговаряте с децата!

Така не само ще упражнявате и обогатявате речниковият им запас, но и ще подхраните близостта си!

Защото преди всичко лятото е време за семейството😊

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Програма за Детско Развитие през Лятото

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Програма за Детско Развитие през Лятото

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Програма за Детско Развитие през Лятото

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да подобрите детската памет

Програма за Детско Развитие през Лятото

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Програма за Детско Развитие през Лятото


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube