Курсове по английски език Helen Doron, Курсове по език в ранна възраст, Helen-Doron-RannoDtskoRazvitie-Yuppie

Как да развиете емоционалната интелигентност на вашето дете II част

Децата научават за чувствата и как да ги изразяват по подходящ начин, като гледат другите.

Говорете с детето за собствените си емоции! Бъдете пример за подражание.

Говорете на детето си как се чувствате в различни ситуации и как се справяте с тези чувства.
Най-добрият начин за насърчаване на емоционалната интелигентност е личният пример.

Споделяйте на децата какво изпитвате и им позволете да го възприемат сами. Често мислим за емоциите само когато те са силни и ни „превземат“ изцяло – в моментите, когато сме разочаровани, тъжни или ядосани и децата със сигурност усещат емоцията, която ни е заляла.

Добре е в такъв случай да я назоваваме с точни думи, а още по-важно е да покажем на детето как ние се справяме със силните емоции, как преодоляваме гнева и разочарованието си.
Тези наши модели за реакция към различните емоции се запечатват в детското съзнание и в голяма степен предопределят неговите собствени реакции в бъдеще.

Нещо, което често забравяме е, колко е важно да говорим и за хубавите емоции. Разкажете с греещо лице как покупката на нов дом или милият жест на колега, Ви е накарал да се почувствате щастливи, и им обърнете внимание как Вашето добро настроение се отразява на самите тях.

Като родители, нашите силни емоции често са предизвиквани от действие(добро или не съвсем) или бездействието на собствените ни деца. Едно от най-важните неща, които трябва да запомните, е да не обвинявате детето, че Ви е ядосало или натъжило!

Всъщност детето не Ви е ядосало – Вие сте се ядосали!

Ако наречем „капката, която прелива чашата“ тригерен момент, би било безценен урок да научим децата да усещат кога този момент наближава или е настъпил За съжаление това е доста трудна за осъзнаване концепция – както за родителите, така и за децата.
Щом те познаят собствените си „тригерни“(критични) точки с вас и с околните, за тях ще бъде много по-лесно да контролират емоциите си преди да са ги „залели“.

Разпознавайте настроенията или усещането във Вашия дом.

Настроението и атмосферата в дома често се менят. Когато сте поканили гости, цари забава и веселие. В дъждовната неделя домът е тих и цари спокойствие. Обърнете вниманието на децата върху тези нюанси в настроението на дома. Нека те сами се опитат да опишат какво е усещането им за домашната атмосфера в различни ситуации, както и каква е връзката между техните емоции и настроението в къщи. Често около празници, настроението е толкова приповдигнато, сякаш ще експлодира В такива моменти е добре да разчупите модела на ежедневните занимания. Обсъдете това с децата.

Разпознавайте настроението или усещането, когато отивате на различни места.

Настроението, което ни залива в пълният със светлини и хора мол е съвсем различно от настроението на детската площадка. Разговаряйте с децата за тези различни усещания. Емоциите, които ни носи мрачният, дъждовен есенен ден са различни при всеки отделен човек. Различни са и от емоциите, които събужда пролетното пиршество от цветове и звуци в майският следобед

Попитайте децата си кой е любимият им сезон и защо и ще се убедите, колко индивидуално въздействат подобни фактори на всеки. Всички ние свързваме сезоните със спомени, преживявания и чувства. Дискутирайте с децата какви чувства буди всеки сезон в тях и какво провокира тези чувства. Обърнете им внимание и на различното настроение в любимият магазин, когато е претъпкан, и когато е полу-празен.

Предоставянето на осъзнатост за емоциите и настроенията, които носят различните ситуации, помага на детето Ви да използва емоционалната си интелигентност на всяко място.

При смяна на училище или градина, ще може да усети настроението на мястото и хората и да се справя много по-лесно със собствените си емоции, които новото място буди. То също така ще е наясно с настроенията на заобикалящите го хора и ще може да завързва по-лесно носи приятелства.
Изграждането на емоционална интелигентност у детето днес, ще му помогне да бъде да бъде добър мениджър, добър лидер, добър приятел.

И най-важното – по-щастлив човек!

Човек, който може да се наслади на радостта, да я сподели, но може и да превъзмогне тъгата, да „обуздае“ гнева и т.н. Способността на детето да създава и развива социални връзки през целия си живот се определя от емоционалната му интелигентност!
Изграждайки и развивайки емоционалната (социалната) интелигентност на децата е най-хубавият подарък, който един родител може да им направи.

Ние от Helen Doron  го правим всеки ден :-)

 

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Курсове по английски език Helen Doron

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Курсове по английски език Helen Doron

Пълноценен сън за детето ?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Курсове по английски език Helen Doron

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Курсове по английски език Helen Doron.

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Курсове по английски език Helen Doron.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube