Английски език, Курсове по английски за бебета, Lubopitstvoto-RannoDetskoRazvitie-Yuppie.bg

Любопитството е фитилът в свещта на учението

Любопитството е едно от най-присъщите черти на децата😊 То е вродено качество, но много деца го надрастват твърде рано.

Може би това се дължи на морето от лесно достъпна информация, която залива децата от всяко устройство, или просто днешните деца порастват твърде бързо😊 Каквато и да е причината, обаче,  родителите могат да направят много, за да поддържат пламъка на любопитството силен и това е една от най-важните ни задачи! Ето защо…

Защо любопитството е толкова важно?

Ето трите основни причини:

  1. Любопитството е коренът, от който израства любознателността.

Когато децата са спокойни, чувстват се щастливи и защитени, те съвсем естествено изследват света около себе си. И колкото повече Вашето дете изследва, толкова повече то научава.

  1. Любопитството подтиква децата да пробват нови неща.

Силното любопитство дава на децата увереност и смелост да опитват нови, неизвестни неща, което от своя страна им разкрива нови светове!

  1. Любопитството внася вълнение в живота на детето.

Любопитните деца се наслаждават на живота – той е изпълнен с изненади, с открития, с неподозирана радост и очакване😊 Малко вероятно е любопитните деца да скучаят или да смятат дните си за празни, сиви и еднакви. Те знаят, че зад ъгъла винаги ги очаква ново приключение😊 И най-често това е точно така😊

 

Любопитството е двигател за развитие в детския свят! Ето няколко съвета как да поддържате пламъкът му жив:

Бъдете добър модел за подражание.

Бъдете отворени за нови идеи. Бъдете отворени да променяте плановете си. Нарушавайте програмата си понякога и нека децата Ви виждат, че това не е страшно или трудно. Така ще им помогнете да развият способността да бъдат гъвкави.

Опитвайте и Вие нови, непознати неща.

Експериментирайте с нов спорт, опитайте нова игра, открийте ново хоби. Покажете на децата си, че нямате нищо против да сте нов и неопитен в нещо, въпреки че сте възрастен😊. Това ще даде увереност и на тях да не се притесняват да са начинаещи.

Приветствайте и отговаряйте на въпросите им.

Да, понякога детските въпроси могат да дойдат в повече на умореният родител, но трябва да сте много внимателни как им отговаряте.  Безсмислени отговори като „задаваш твърде много въпроси“, „Не ми е сега до твоите въпроси“ или гениалният отговор „защото аз казвам така😊“ са най-бързият начин да убиете детското любопитство. Посланието, което тези отговори изпращат към детето е, че любопитството е лошо, както и задаването на много въпроси. И след време то спира да задава въпроси😊

Не е нужно да знаете отговорите на всички въпроси, които децата задават. Всъщност насърчаването на децата да мислят как и къде да намерят отговорите на своите въпроси и указването на помощ в намирането на тези отговори е по-полезно от това да дадете бърз отговор. Така че, когато детето Ви попита: „Защо небето е синьо?“ можете да отговорите, като кажете: „Не знам. Къде мислиш, че можем да намерим този отговор?“ След това потърсете подходяща книга или потърсете заедно в интернет, за да получите отговора.

Децата се нуждаят от стабилност и спокойна среда, с установена рутинност.

Малките деца “разцъфват“ в спокоен, подреден семеен живот с редовно време за хранене и засповане. Тъй като децата не познават времето, рутината е техният часовник. Когато животът на децата е стресов, те реагират, като губят любопитството си, като играят и изследват по-малко. Здравословната и спокойна среда, в която на детето не му липсва любов и грижа е най-плодородната почва за любопитството😊

 

Оставете децата да бъдат деца!

Чувате ли се често да казвате: „Не пипай“, „Не си играй с това“, „Не влизай там“, „Не се цапай“ … списъкът е дълъг😊 Но знайте, че любопитните деца искат да изследват! Вместо да казвате „Не, и недей“, обезопасете дома си. Отстранете чупливите предмети и използвайте защитни ключалки за деца, на шкафовете, които не искате Вашето дете да отваря.

Да изглеждаш сладък, нагласен в ново костюмче е хубаво, но поддържането на чисти дрехи не е нещо, с което малките деца се справят добре и това ограничава способността им да играят. Да се изцапаш е естествена и сладка част от детството. По-добре купете практични дрехи, за които няма да Ви е жал😊 Нека децата не мислят дали ще се изцапат😊.

 

Не вярвайте на скуката!

Скуката е чудесно нещо за децата, истинска храна за любопитството, защото ги принуждава да намерят начини да се забавляват. Не се справяйте със скуката, като включите телевизора или поставите децата си пред компютъра. Вместо това им припомнете нещо, което обичат да правят: „Спомняте ли си как направихте страшния лабиринт?“ или „Спомняте ли си колко беше забавна играта на гигантски зоопарк“? Може да се наложи да помогнете на детето си да започне, но с течение на времето то все по-лесно ще намира собствени забавления.

 

Гледайте на ученето като на забавление!

Ако гледате на ученето като на тежест, ще „убиете“ радостта от него както за Вас, така и за Вашето дете. Ако вместо това намерите радостта и забавлението в ученето заедно с детето, ще искате да отделяте време за това и детето Ви ще сподели страхотното Ви отношение.

 

Четете, Четете, Четете!!!

Книгите са чудесен извор за нестихващо любопитство! Те носят аромат на непознати светове и разказват за мечтани приключения. Намирайте време да четете, както за себе си, така и на детето си! Препрочитайте любимите му книги, но вкарвайте и нови заглавия, които да подхранват жаждата за новото и неизвестното!

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Английски език

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Английски език

Т?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Английски език

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Гимнастиката за децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Английски език

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube