Как се справя детето с гнева , Kak-da-se-spravite-s-gneva-na-deteto-Yuppie.bg

7 начина да помогнете на детето да се справи с гнева

 Детският гняв е труден за понасяне както за родителите, така и за самото дете.

Гневът е неизменна част от палитрата с детски настроения, независимо от темперамента на Вашето съкровище, но някои деца по-лесно от други реагират с гняв на всяко разочарование. Гневът им „избухва“ за привидно незначителни събития, и е съпроводен с викане, крясъци и дори нерядко с агресия.

Ако детето Ви често има гневни изблици, и особено ако те пречат на отношенията и качеството му на живот, е важно да го научите на уменията, от които се нуждае, за да се справи със своите чувства по здравословен начин. Насоките от страна на детски психолог, също могат да бъдат много полезни.

Говорете на детето си за чувствата

Децата са по-склонни да „избухват“, когато не разбират чувствата си или не са в състояние да ги вербализират. Дете, което не може да каже „ядосан съм!“ може да се опита да го покаже с истеричен или гневен изблик. Или дете, което не е в състояние да възприеме или обясни, че е тъжно, може да капризничи, да се тръшка или дори да се противопоставя, само за да привлече вниманието Ви.

За да помогнете на детето си да се научи да идентифицира и „етикетира“ чувствата, започнете Вие да давате имена на различните чувства, като: „ядосан“, „тъжен“, „щастлив“ и „уплашен“. Когато видите, че детето Ви е във „вихъра“ на някое от тези емоции, можете да го прегърнете и да кажете: “Изглежда, че в момента се чувстваш наистина ядосан.” С течение на времето то ще се научи да именува само собствените си емоции.

Докато детето Ви развива разбирането си за своите емоции и как да ги описва, научете го и на по-детайлни думи, описващи чувства, като – разочарование, притеснение, обида, скука и самота.

 Как да научим децата на чувствата

Създайте „термометър“ за гняв

„Термометрите за гняв“ са инструменти, които помагат на децата да разпознаят признаците, че гневът им нараства. Начертайте голям термометър върху лист хартия.

Започнете отдолу с 0 и попълнете цифрите до 10, в горната част на термометъра. Като нулата показва „никакъв гняв изобщо“, петицата показва „средно ниво на гняв“, и съответно десетката е „максимален гняв“

Във моментите, когато детето Ви е спокойно и щастливо, говорете за това, което се случва в тялото му при всяко число на „гнево-метъра“😊.

Дайте му възможност да свърже някой числа само, например, може да каже, че се усмихва, когато „гнево-метъра“ е на ниво 0, но има ядосано лице, когато достигне ниво 5.

Може да усеща лицето си горещо, когато е на 3, и може да стиска юмручета, когато е достигнал 7. А на 10, те може да се чувства като ядосано чудовище😊

Използването на термометъра помага на децата да се научат да разпознават гнева, когато се появи. В крайна сметка така те могат да направят връзката, че когато „температурата“ на гнева им започне да се повишава, почивката може да им помогне да го охладят.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


Съставете план за успокояване

Научете децата какво да правят, когато започнат да се чувстват ядосани. Вместо да хвърлят играчки и да късат, когато са разочаровани, те могат да отидат в стаята си или в определен „успокояващ ъгъл“.

Насърчавайте ги да оцветяват, четат книга или да участват в друга успокояваща дейност, докато се почувстват по-добре. Може дори да създадете „успокояващ комплект“.

Това може да включва любимите книги за оцветяване на Вашето дете, пастели, забавна книга за четене, стикери, любима играчка или лосион, който мирише добре.

Когато детето е разстроено и ядосано, може да му кажете: „Вземи си успокояващия комплект.“ Това насърчава детето Ви да поеме отговорност за собственото си успокояване.

Научете децата на техники за управление на гнева

Един от най-добрите начини да помогнете на детето си да изживява гнева си и да го преодолява лесно, е да го научите на специфични техники за управление на гнева. Дълбокото поемане на въздух, например може да успокои ума и тялото на детето Ви, когато е разстроено.

Разходката, играта на футбол и броенето до 10 също имат благотворен ефект при такива случаи.

Когато възрастта на детето позволи, е добре да го научите и на по-сложните умения, като умения за контрол на импулсите и самодисциплина. Някои деца се нуждаят от доста „тренировки“, преди да започнат да прилагат в действие техниките за управление на гнева – Насърчавайте ги!

Избягвайте да се поддавате пред гневния изблик на детето

Понякога децата откриват, че гневните изблици са ефективен начин за задоволяване на техните нужди. Ако детето избухне в истерия и родителите му дадат това, което иска, за да се успокои, то разбира неусетно, че гневните изблици са особено ефективни😊. Със сигурност не искате да попадате в този затворен кръг!

Не се поддавайте на детето си, за да избегнете неудобна ситуация. Въпреки че това може да е по-лесно в краткосрочен план, в дългосрочен план отстъпването само ще влоши проблемите в поведението и агресията.

Вместо това, поработете върху връзката с детето си, за да се чувства уверено, че истинските му нужди винаги ще бъдат удовлетворени, а капризите – за тях ще трябва да се преговаря по-дипломатично😊, а не с истерични сцени.

Бъдете последователни

Необходима е последователност и дисциплина от страна на родителите, за да помогнат на детето да научи, че агресията или неуважителното поведение не са приемливи. Ако детето Ви използва гневните изблици за манипулация, помислете за последствия.

Отнемането на привилегии може да бъде ефективна стратегия за дисциплина.

Избягвайте насилието по медиите

Ако детето Ви проявява агресивно поведение, излагането му на телевизионни предавания или видео игри богати на агресия, може да изостри проблема. Фокусирайте се върху книги, игри и шоута, които моделират здравословни умения за разрешаване на конфликти.

И накрая…

Добре е всеки родител да разбере, че децата не обичат да се чувстват ядосани или да имат гневни изблици, и определено не го правят, за да подложат на изпитание хладнокръвието ни😊.

Често техният гняв е просто реакция на разочарование и неспособност да управляват собствените си „големи“ чувства.

Помагайки на детето да се научи да реагира адекватно на гняв и други негативни емоции, ще въздействате положително върху живота му у дома и в училище.

Ако срещате затруднения, винаги можете да потърсите помощта на детски психолог.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във 💬 Фейсбук.


Разглейдате вариантите за разсрочено плащане:

Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria-EzikaNaMuzikata1 Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Съвети за пубертета

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Съвети за пубертета

Съвети за пубертета

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

https://www.parents.com/parenting/better-parenting/advice/boys-vs-girls-how-to-tailor-your-parenting-techniques/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно.

Как се справя детето с гнева

Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg Как се справя детето с гнева

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Как се справя детето с гнева

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Развитие на децата в предучилищна възраст Как се справя детето с гнева

Как се справя детето с гнева

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще. Съвети за пубертета. Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как се справя детето с гнева

МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА ЗА ДЕЦА

🧮Менталната аритметика е техника, разработена за да се развие по-висока скорост на мозъка за възприемане и обработка на информация. 🎓Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.

Provider Information
Provider Name
AMAKids
Same as (Website / Social Media)

 

Прочетете повече за програмите ни:

Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;

AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


 

Alphaboat 5 – 7 години

Запознайте още сега вашето дете с метода на Helen Doron и то мигновено ще се влюби в него! Нашите центрове са с над 30-годишна история и общо 37 действащи филиала в цял свят.  Идеята за тяхното създаване се заражда от британската лингвистка Хелен Дорон. Тя изобретява иновативна и ефективна методология за преподаване на английски език на деца чрез езика на музиката. А нейното вдъхновение пък е резултат от изненадващия успех на собствената й дъщеря, дължащ се изцяло на музиката. Записвайки детето  на онлайн курс на  Helen Doron, можете да бъдете сигурни, че то несъмнено ще бъде обучавано по революционна методика. Тя се базира на научаването на подрастващите първо на разбиране и говорене, а чак след това на четене и писане. Как да възпитаме децата на търпение? Методологията на Helen Doron не само ще помогне на родителите, но и ще възпитава търпение и желание в децата :-)

Provider Information
Provider Name
Helen Doron
Same as (Website / Social Media)