ZaplahiZaDecata-KakDaPredpazim-Decata-v-Internet-Yuppie.bg

Как да предпазим децата си в интернет?

„Интернет“ с право може да бъде избрана за дума на XXIв. Мрежата, както и дигиталните технологии вече промениха света – и тъй като все повече деца ги използват ежедневно, във все по-голяма степен променят и самото детство.

Знаете ли, че един на всеки трима интернет потребители в света е дете или подрастващ под 18-годишна възраст?!

Все повече доказателства сочат, че децата имат достъп до интернет от все по-ранна възраст.

В някои държави статистиката сочи, че децата на възраст под 15 години използват интернет колкото възрастните над 25 години.

Предизвикателствата на пандемията от Covid-19 и продължителното онлайн обучение, засилиха още повече тази тенденция.

Глобалната мрежа може да бъде прекрасно място за учене, чат с приятели, забавления, както и неизчерпаем източник за обогатяване на общата култура.

Когато са онлайн децата стават активни участници в живота, от удобството на собствения си дом😊

За съжаление в мрежата има и опасности, за които децата не подозират и не са подготвени да посрещнат.

За да сте в безопасност онлайн, за Вас и децата Ви е важно да сте наясно с тези опасностите и как може да се предпазите.

Много деца са уверени, че знаят как да бъдат в безопасност онлайн.

Има обаче няколко причини те да са по-изложени на риск от възрастните – децата не винаги могат да мислят за последствията от своите действия, и могат да споделят твърде много информация за себе си.

Затова и по-често могат да станат обект на кибертормоз или т.нар. „хищници“ в мрежата.

За децата на възраст 5-8 години рисковете онлайн се крият в не-подходящо за тях съдържание, което може да доведе до копиране елементи на агресивно поведение, уплаха и други неблагоприятни въздействия върху незрялата им нервна система.

Разбира се, това не означава, че децата Ви задължително ще се изправят пред някоя от тези опасности, но е добре да бъдат подготвени.

За да разпознаят потенциалната опасност, децата трябва да са запознати с нея.

Нужно е:

  1. Родителски контрол!
  2. Познаване на езика на Интернет – Английския език!
  3. Да поговорите с децата на тема Интернет опасности;
  4. Определен минимум дигитална грамотност на децата;

Родителски контрол

Въпросът за осигуряването на интернет безопасност за децата, плаши много родители, защото предполагат, че изисква обширни технически познания. Но благодарение на лесния за използване софтуер за интернет защита, практически всеки родител може да защити децата от нежелани материали или да им попречи да изтеглят вреден софтуер.

За родителите управлението на достъпа е от решаващо значение и се осъществява с помощта на:

Софтуер за родителски контрол – често се предлага в комплект с решения за интернет защита и ви дава възможност да управлявате времето, което детето ви прекарва онлайн.

Антивирусни софтуерни програми – помагат Ви да се справите с проблеми като шпионски софтуер и вируси от уебсайтове, които децата Ви могат да посетят неволно.

Функциите за родителски контрол ви позволяват да контролирате всички аспекти на интернет преживяванията на Вашето дете. Това може да включва всичко – от времето, което им е позволено да прекарват онлайн, до приложенията и уебсайтовете, които им е разрешено да използват. Всички опити за използване на блокирани програми ще бъдат спрени и записани в дневника на програмата за по-късно разглеждане.

Ако предпочитате по-разширени настройки, можете също да ограничите кореспонденцията с конкретни контакти в социалните мрежи, да ограничите съобщенията, които съдържат лични данни, или дори да предотвратите изпращането на съобщения с определени думи или фрази.

Антивирусната защита е също толкова важна за онлайн безопасността на вашето семейство.

Уебсайтовете, които изглеждат легитимни, всъщност могат да носят злонамерен код.

Като алтернатива те биха могли да пренасочат детето ви към фиктивен сайт. Kойто изглежда по същия начин, но всъщност съдържа кийлогър или компютърен вирус.

За да сте сигурни, че личната информация на детето Ви не се събира без Ваше знание, създайте редовен график за автоматични проверки за вируси.

И също така провеждайте задълбочено сканиране на системата всеки месец, за да сте сигурни, че нямате нежелани посетители на твърдият Ви диск.

Познаването на английският език като средство за Интернет защита

Колкото по-малки са децата пред екрана на компютъра или телефона, толкова по-хаотично е тяхното „сърфиране“ из мрежата и съответно. Толкова по-възможно е да попаднат на съдържание, неподходящо за тях.

Малчуганите просто кликват на всяка картинка, която привлича вниманието им, което е и „стръвта“ на интернет „хищниците“.

Когато ,обаче, детето може да прочете и разбере написаното на екрана, ако вече сте провели с него разговор на тема Интернет безопасност, то ще се замисли дали да го направи!

Освен защита, познаването на английският език помага на детето да намери информацията, сайта или играта, които търси.

Да разбира командите, които изкачат на екрана и адекватно да ги следва😊

Така постепенно, и знанията му за езика се надграждат😊

Ние и Хелен Дорон вярваме, че дигиталните технологии могат да послужат на децата за по-лесното и приятно усвояване на английския език, а усвояването му, от своя страна, може да ги предпази от потенциалните заплахи в Интернет!!!

Поговорете с децата си и създайте свои семейни онлайн правила

Задайте стандарти за това, което децата ви могат и не могат да правят онлайн. Важно е да създадете правила за децата си, за да знаят какво се очаква от тях. Не чакайте, докато се случи нещо лошо, за да започнете да давате насоки.

Научете децата си да пазят личната информация поверителна. Обикновено е лоша идея да публикувате лична информация онлайн, като телефонни номера, адреси и кредитни карти.

Ако престъпниците получат достъп до тази информация, те могат да я използват, за да навредят на вас или Вашето семейство.

Научете децата си да използват сайтовете за социални мрежи безопасно.

Сайтове като Facebook позволяват на деца – и на възрастни – да споделят свои снимки и видеоклипове, както и да водят разговори с приятели и непознати.

Ако децата ви споделят нещо с приятели, все още е възможно то да попадне в грешните ръце.

Говорете редовно с децата си за това как използват интернет.

Насърчавайте ги да се обръщат към Вас, ако срещнат проблем.

Имайте предвид, че децата могат случайно да попаднат на лош сайт, дори ако правят всичко както трябва.

Децата на възраст 1- 5 години учат английски език с методологията Helen Doron за два пъти по кратък период от време отколкото децата над 8 години.

Знаейки езикът на Интернет и познавайки потенциалните заплахи, които крие, децата Ви ще могат да се насладят на богатствата от информация и забавления, които предлага!!!

Очакваме вашите въпроси и коментари в чата или във Фейсбук.

Прочетете повече за програмите ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как да предпазим детето

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Как да предпазим детето

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Как да предпазим детето

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да нахраним злоядото дете

Как да предпазим детето

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да предпазим детето


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


Възможно ли детето да говори, чете и разбира английски на 6 години?

BBS-Yuppie.bg-DemoUrok-HelenDoron1

КАКВО Е РЕШЕНИЕТО? Запознайте още сега вашето дете с езиковия център Helen Doron и то мигновено ще се влюби в него! Нашите центрове се гордеят със своята над 30-годишна история и общо 37 действащи филиала в цял свят. Идеята за тяхното създаване се заражда от британската лингвистка Хелен Дорон. Тя изобретява иновативна и ефективна методология за преподаване на английски език на деца чрез езика на музиката. А нейното вдъхновение пък е резултат от изненадващия успех на собствената й дъщеря, дължащ се изцяло на музиката. Записвайки детето си в езиков център Helen Doron, можете да бъдете сигурни, че то несъмнено ще бъде обучавано по революционна методика. Тя се базира на научаването на подрастващите първо на разбиране и говорене, а чак след това на четене и писане. Covid 19 промени и нас, вече имаме и онлайн обучение, така че не се налага да напускате безопасността на вашата крепост.