Полезни съвети за деца, Пълноценен сън за детето, SabitiaZaDeca,

КАК ДА ОСИГУРИМ НА ДЕТЕТО ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН?

Има безкрайно много причини, Вашето 5-годишно дете да се озове в стаята Ви посред нощ: страх от чудовища, усещане за студ, случайно подмокряне в леглото – списъкът е дълъг….

И да, разбира се, каквото и да правите ще има нощи, в които децата ще се приютяват в леглото Ви, но с малко усилия можете да намалите шансовете всяка вечер да се озовавате до прегряло, ритащо малко тяло, окупирало завивката и почивката Ви😊

Необходимо е да си изградите „желязна“ програма или ритуал за лягане! Както всеки родител знае, това не е толкова просто, колкото звучи.

Ето го Вашето ръководство от експертни съвети, с помощта на които да увеличите максимално добрия сън.

Започнете с детската стая.

Когато детето ви изпитва някакъв вид собственическо чувство към пространството, където спи, шансовете, да пожелае да прекарва повече време там, се увеличават. Позволете на детето само да избира спалното си бельо и пижама, цвета на чаршафите и одеялото. Потърсете бельо с героите, които го вълнуват, поставете край леглото тематични снимки, ваденки и др.

Изберете си ритуали за лека нощ, които да носят радост. Знанието за това какво следва внушава на децата усещане за спокойствие и сигурност.  Ритуалите преди лягане не трябва да бъдат дълги и ангажиращи; простички неща като четене на приказка или пеене на любима успокояваща песен е чудесен начин да сигнализирате, че предстои сън.

Оставете настрана всички електронни устройства.

Да, споделянето на книга или игра на Вашия iPad преди лягане, е забавно, но синята светлина, излъчвана от екрана (както и тази от, телевизори и лаптопи), е контрапродуктивна, което кара мозъка на детето ви да остане нащрек, вместо да го приспива. Изключете електронните устройства поне час преди лягане и вместо това почетете по старомодния начин.

Планирайте последно посещение в тоалетната преди лягане.

Намалете вероятността от „нощни злополуки“, като изпратите детето си да спи след посещение в тоалетната. Направете част от ритуала си за лягане да посещавате тоалетната 15 до 20 минути преди да угасяне на лампите, независимо дали детето смята, че има нужда!

Бъдете постоянни!

Ако определеният за лягане час е 8:00, това означава, да се ляга в 8:00. всяка вечер – в делник, уикенд или в празник! Не е проблем ако се наложи +/- 15мин. отлагане, но с час по-късно не е препоръчително, защото може да разстроите вътрешния часовник на детето, този, който му казва кога е време за сън и кога за ставане.

Съвет №1: оптимално количество сън

Колко точно трябва да спи вашето дете? Зависи. Въпреки че не всички деца се нуждаят от една и съща доза сън, има определен диапазон, към който трябва да се стремите. Деца в предучилищна възраст се нуждаят от 10 до 13 часа, докато детето в училищна възраст трябва да получи 9 до 11 часа. Не забравяйте, че преумората  не е гаранция, детето да спи непробудно през нощта, всъщност прекалената умора подтиква към хиперактивност и истерични избухвания.

Инсталирайте бебефон.

Двупосочните високоговорители за разговори и слушане Ви позволяват да поддържате контрол от разстояние, като същевременно позволява на детето да Ви повика през нощта, без да се налага да излиза от леглото. Част от ритуала за лека нощ може да бъде разменяне на послания за лека нощ по бебефона “Лека нощ, лека нощ!” . Гласът на родителя по бебефона въздейства по-успокояващо, отколкото може да си представите.

Напълнете стаята с приятели.

От пухкавите, мълчаливи приятели, разбира се😊 Плюшените животинки или любимата кукла могат временно да заместят тате или мама, когато дойде време за лягане. Пожелайте лека нощ и на тях като част от нощния ритуал.

Дръжте водата наблизо.

Вярно е, че празният мехур е добра застраховка срещу среднощно намокряне в леглото, но също така е вярно, че сухият въздух дразни гърлото, и детето се буди в търсене на вода. Поставете нечуплива чаша или шише с вода на нощното шкафче, в близост до детето, за да предотвратите ставането.

Бройте звездите.

Спомняте ли си онези светещи в тъмното планети и съзвездия, които сте лепили на тавана на спалнята си като дете? Все още ги има и са наистина добро разсейване за децата, когато съня не идва.

Съвет №2. Какво трябва да знае всеки родител за нощното осветление.

Въпреки че страхът от тъмнината засяга най-често малки деца и деца в предучилищна възраст, дори и по-големите могат да бъдат изплашени в тъмната стая. Опциите за нощно осветление не са за пренебрегване. Някои нощни лампи се предлагат в удобни за деца животински форми; други са с батерия и могат да седят на нощното шкафче за допълнително успокоение. Има нощни лампи в различни цветове, но има нещо, което трябва да избягвате: синята светлина, излъчвана от електронни устройства, като iPad и лаптопи. Тя може да обърка вътрешния часовник на тялото и да накара детето ви да се чувства бодро вместо сънливо.

Въоръжете детето със спрей срещу чудовища. 

Може да е пластмасова бутилка, пълна със сок, но детето ще е много по-спокойно ако има „оръжие“, с което да бори страховете си.

Помогнете на децата да се научат да познават часовника.

Време ли е вече за ставане? А сега? Може би сега? Научете ги в колко часа е време да дойдат при вас, за да ви събудят😊 Въведете система за награди.

Наградете ги със стикери. За всяка вечер, в която детето ви остава в леглото си до сутринта, то получава стикер по свой избор. За всеки пет стикера може да получи малка награда или нещо подобно😊

Професионален съвет 3: Как да четем приказка за лека нощ?

Четенето заедно преди лягане е почитан от векове ритуал, както от децата, така и от родителите. Ето как да постигнете успех:

  • Седнете така, че детето също да може да участва, например обръщайки страниците.
  • Редувайте се с половинката си, за да предложите на детето различна перспектива и глас;
  • Отпуснете се и изиграйте героите, използвайте преправен глас, бъдете артистични. Но недейте да прекалява с жестикулирането и децибелите. Не забравяйте, че това е приспиван приказка и “спокойствие” трябва да бъде основното настроение.
  • Ако детето хареса книгата, четете я отново и отново. Познаването на историята е успокояващо (и вика съня). Плюс това им помага да усвоят ритъма, да се задълбочат в сюжета и да практикуват уменията си за четене.

Купете забавен детски будилник. 

Вече се предлагат и много детски будилници с допълнителни функции, като светване, когато е време за ставане и др., които ще създадат ефект и без детето да познава часа.

Бъдете последователни и постоянни!

О, разбира се, това е много по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Но не забравяйте, че са нужни няколко седмици, за да се формират навици у детето и ако то вече е свикнало да заспива в полунощ, ще е необходимо известно време, за да обърнете нещата.

Бъдете търпеливи и не отстъпвайте!

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Пълноценен сън за детето

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Пълноценен сън за детето

Пълноценен сън за детето ?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Пълноценен сън за детето

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Пълноценен сън за детето .

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ранно развитие на деца.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube