Как да научим децата на търпение, Kak-da-nau4im-decata-na-Tarpenie-Yuppie.bg

Как да научим децата на изкуството на търпението I част

Ако трябва да опишем обществото на XXIв. с една дума, тя би била „СЕГА“!

Всичко е бързо и натоварено. Хората искат нещата да се случват веднага или дори – вчера.

Благодарение на технологиите, които ни заобикалят можем буквално да пожелаем нещо, да го поръчаме и да го имаме в ръцете си на следващия ден, без изобщо да напускаме хола си или да взаимодействаме с друго човешко същество.

Вече знаем дори пола на децата си месеци преди те да се появят😊

В това забързано време можем лесно да забравим, че е нужно да научим децата на изкуството да чакат.

Вместо това ние търсим начин да им спестим скучното чакане, като откликваме незабавно на желанията им или „запълваме“ чакането с интересни занимания.

Днес почти не чуваме култовото „стигнахме ли вече“ от децата, заровили погледи в електронни устройства, с които пътят не се усеща😊

Забелязали ли сте, че дори ние, възрастните сме станали по-нетърпеливи? Може би всичкото това моментално удовлетворяване на желанията ни, мигновените изтегляния от Интернет и мигновеното забавление пречи на способността ни да чакаме. Добре е да се замислим, дали само защото можем да удовлетворим някое желание на децата си Сега, означава, че трябва да го направим.

Чакането е важно социално умение и както всички други умения, то трябва да се практикува, за да се усъвършенства!

В живота има моменти, в които чакането е неизбежно, независимо дали е в маловажни, ежедневни ситуации като задръствания, или в ситуации, променящи живота. Има толкова неща, с които нашите деца ще се сблъскат в живота си, когато чакането ще бъде трудно, затова е добре да развият от рано уменията, нужни да се справят с него.

Добре е навреме да направите някои стъпки в тази посока😊 Разбира се, това не означава по правило да не откликвате на желанията на децата веднага, особено ако става дума за храна. Но  търсете всяка удобна възможност детето Ви да „упражнява“ чакането.

Ето няколко съвета как да въведем децата в изкуството да чакаш😊:

Стимулирайте ги да спестяват за мечтаните от тях предмети😊

Наистина, когато обичното ни дете наистина мечтае съкровено за някаква вещ, може да бъде изкушаващо да му я подарим веднага или да му дадем пари „назаем“, които да ни върне като си събере, но  това всъщност изпраща към детето посланието, че винаги може да има онова, което иска, дори да няма налични средства, което го предразполага към често посягане към кредитни карти и бързи кредити като порасне. Обучавайки децата да спестят парите си за голяма покупка не само ще им помогне да се научат да чакат, но и ще ги научи на ценни уроци за парите и бюджета, както и да ценят предмета, който толкова с толкова старание и търпение са спечелили!

Научете децата да не прекъсват

Да научите децата да изчакат реда си, за да говорят е друг ценен аспект на чакането. В една определена възраст, това изглежда почти невъзможно, но с много говорене и с личен пример детето Ви ще разбере и с течение на времето, ще започне да го прави😊 Можете да си измислите Ваш код, с който детето да покаже, че има нещо за казване, докато Вие водите важен разговор😊 Например потупване по рамото или вдигане на ръка и т.н., и когато свършите да говорите можете да се обърнете към детето и да му отделите пълното си внимание.

Превърнете чакането в игра

Когато сме на място, което предполага изчакване – като ресторант, лекарски кабинет и др., бъдете изобретателни и отклонете мисълта на детето към нещо друго. Може да си измисляте игри като – Кой ще отгатне колко точно минути и секунди ще трябва да изчакате, а после най-близкото предположение да спечели някакво малко насърчение😊 Колко стъпки е дълъг коридора? Как ли приготвят готвачите ястието…..Детската мисъл е толкова бърза, само и дайте посока😊.

Покажете на детето, че чакането също може да бъде много забавно. Времето, прекарано в чакане на трамвая или на опашка в магазин за хранителни стоки, е време, в което сте заедно и изграждате силната си връзка. Ако виждате, че на детето му е особено трудно да стои на едно място, и ако мястото позволява – раздвижете се. Дайте задача на детето да скочи 20 пъти, да кляка на един крак и други предизвикателства, а още по-добре би било да го направите заедно! Ако сте ангажирани с детето си докато чакате, е невероятно колко търпеливо може да се научи то да бъде.

Следва продължение…

Прочетете повече за програмата ни: https://yuppie.bg/helen-doron/https://yuppie.bg/the-little-gym/; https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как да научим децата на търпение

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Как да научим децата на търпение

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Как да научим децата на търпение

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Как да подобрите детската памет

Как да научим децата на търпение

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Как да научим децата на търпение

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube