Ходенето на пръсти при децата, Какво помага за езиковото развитие, Detski-centar-Yuppie.bg_02

Ходенето на пръсти – какво трябва да знаят родителите

Само в редки случаи ходенето на пръсти може да е признак на неврологични проблеми, но обикновено преминава от само себе си.

И все пак ето какво трябва да знае всеки родител, за да не омаловажи потенциален проблем.

Всички родители очакват с нетърпение деня, в който детето им клатушкайки се неуверено ще направи своите първи самостоятелни стъпки! За съжаление триумфът и гордостта могат да се превърнат в безпокойство и притеснение, когато детето започне да се движи по нетипични начини, като например да ходи (стъпва) на пръсти.

Но едно прохождащо дете, стъпващо на пръсти, не е задължително само по себе си причина родителите да са нащрек. Съществуват редица потенциални причини за ходене на пръсти и само в много малък процент те заслужават вашето притеснение.

Ето какво трябва да знаят родителите на малки деца, които ходят на пръсти.

Какво е нормално?

Бебетата обикновено имат около шест месеца „практика“ (за ръчичка, с проходилка и т.н.) ходене, преди да предприемат първите нелеки самостоятелни стъпки. Но те започват процеса на ходене по същество без да са придобили контрол върху стъпалото и глезена си, според д -р Стейси Дюзинг, сертифициран специалист по детска физиотерапия и ръководител на катедрата по детска физикотерапия, здраве и развитие в отдела по биокинезиология в Университета на Южна Калифорния.

„Описваме първоначалното ходене като контролирано падане“, казва Дюзинг. „Бебетата просто се задържат изправени и използват бедрата си, за да контролират движенията си, защото нямат голям контрол върху ходилата и глезените. Ето защо изглеждат като клатушкащи се патета😊.”

По време на подготвителния период, независимо дали става въпрос за използване на проходилки или за ходене с придържане за ръцете на родителите, бебетата стъпват по какъвто начин кракът им успее да се „приземи“😊. Някои бебета стъпват първо с петата. Други тропкат наоколо, стъпвайки с цяло ходило. Трети пък стъпват на пръсти. До малко след първата годинка почти всички тези модели на стъпване са напълно нормални.

„Преди 18 месечна възраст нямаме никакво основание да се притесняваме за дете, което от време на време ходи на пръсти“, казва Дюзинг. “Съвсем нормално е това вариране в моделите на стъпване при децата, те изпробват, търсят, експериментират, или просто се опитват да „приземят“ крачето по някакъв начин без да паднат😊“.

Защо малките деца ходят на пръсти?

Мускулите около глезените обикновено не са активирани докато бебетата не започнат да се изправят на крачетата си, така че при прохождането те не са съвсем развити и укрепнали. Всъщност едва на 3-годишна възраст децата започват да развиват свода на ходилото, а фината мускулатура и форма на ходилото продължават да се развиват до 5-годишна възраст.

Така че не е необичайно да се наблюдават вариации в начина, по който детето стъпва. Дори при по-големите деца ходенето на пръсти може да е смесено с типичното ходене. Това може да тревожи някои родители, но Дюзинг насърчава клиентите си да разгледат добре контекста, в който се случва ходенето на пръсти.

„Ако детето стъпва на пръсти само когато е навън с боси крачета, или на твърд дървен под, вместо на килим, тогава може би причината е чисто сензорна – детето не харесва усещането за земята“, обяснява тя. “В такъв случай не се притеснявам, че това е свързано с неща като аутизъм или мускулен недостиг.”

Кога ходенето на пръсти е от значение?

Въпреки, че понякога ходенето на пръсти се свързва със забавяне на развитието, самият акт на стъпване на пръсти не означава непременно, че детето се развива атипично. Обикновено проблемите в развитието, които се свързват с ходенето на пръсти, включително аутизъм и церебрална парализа, се проявяват в комбинация с други симптоми.

Така че ходенето на пръсти при по-голямо дете може да означава нещо по-значимо, ако детето среща трудности при социализирането например, или избягва контакт очи-в-очи. По същия начин ходенето на пръстите на краката, свързано с церебрална парализа, обикновено е придружено с допълнителни трудности при движението и контрола на крайниците.


Всяка седмица статии, занимания и споделени съвети. 

Запишете се сега!


Как да помогнем на дете, което ходи на пръсти?

Има някои начини да насърчите децата да ходят по общоприетия начин. Но Дюзинг отбелязва, че традиционната тренировка за възрастни няма да свърши работа. Децата обикновено трудно биха се мотивирали да правят упражнения с повторения, за да направят ходилата си по-силни и гъвкави. „Трябва да е забавно“, отбелязва Дюзинг. Тя препоръчва да се използват препятствия, тоест ходене по греди или рампи, за да се стимулира детето да започне да използва петите си. Когато е трудно да се пази баланс, децата инстинктивно включват цялото си стъпало.

За нормално развиващите се деца, които от време на време ходят на пръсти, тази практика ще отшуми с времето. И все пак родителите, които продължават да се притесняват, най-добре е да се обърнат към своя педиатър за насоки.


Всяка седмица онлайн игри, занимания и споделени съвети. Абонирайте се като натиснете розовата камбанка. Очакваме вашите въпроси и коментари в чата тук на сайта или във 💬 Фейсбук.


Разглейдате вариантите за разсрочено плащане:

Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria-EzikaNaMuzikata1 Anglijski-za-Deca-Helen-Doron-Bulgaria

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Ходенето на пръсти при децата

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Ходенето на пръсти при децата

Ходенето на пръсти при децата

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници: https://www.fatherly.com/love-money/remote-learning-advice-for-parents/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/chto-takoe-soroban/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

https://parenting.firstcry.com/articles/10-helpful-tips-for-parents-to-handle-naughty-kids/

https://time.com/35496/how-to-raise-happy-kids-10-steps-backed-by-science/

https://www.wikihow.com/Teach-Your-Children-Optimism

https://edu.gcfglobal.org/en/internetsafetyforkids/teaching-kids-about-internet-safety/1/

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/kids-online-safety

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-razvit-iq-rebenka-sposoby-dostupnye-kazhdomu/

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/ustnyj-schet-na-pal-cah–osnovnye-priemy/

http://www.kids-sports-activities.com/child-growth-and-development.html

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/kak-mozhno-razvit-pamyat-u-rebenka/

https://www.parents.com/parenting/better-parenting/advice/boys-vs-girls-how-to-tailor-your-parenting-techniques/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно.

Ходенето на пръсти при децата

Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора? Онлайн игри за деца от Yuppie.bg Как се справя детето с гнева. Храни за детето

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Храни за детето

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Развитие на децата в предучилищна възраст Какво помага за езиковото развитие

Ходенето на пръсти при децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще. Съвети за пубертета. Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Храни за детето

МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА ЗА ДЕЦА

🧮Менталната аритметика е техника, разработена за да се развие по-висока скорост на мозъка за възприемане и обработка на информация. 🎓Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.

Provider Information
Provider Name
AMAKids
Same as (Website / Social Media)

 

Прочетете повече за програмите ни:

Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;

AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/


Примерна програма за деца от 3-8г. може да видите на в тази статия.


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


Как да започнете да учите децата си на английски вкъщи

септември 14, 2021/by Даниела Мирчева

Етапи на детското развитие

септември 7, 2021/by Даниела Мирчева

Здравословното хранене на децата

септември 7, 2021/by Даниела Мирчева

Когнитивно и физическо ранно детско развитие

август 30, 2021/by Даниела Мирчева

5 причини, защо програмирането за деца развива

август 23, 2021/by Даниела Мирчева

Какво е STEM обучение и защо е важно за децата?

август 16, 2021/by Даниела Мирчева

Как да се храним правилно

август 8, 2021/by Даниела Мирчева

Ръководство за хранене на деца от 6 месеца до 6 години

юли 30, 2021/by Даниела Мирчева

9 съвета как да подготвим детето за училище

юли 20, 2021/by Даниела Мирчева

18 лесни урока по английски за начинаещи

юли 7, 2021/by Даниела Мирчева

Тестове през бременността

юни 24, 2021/by Даниела Мирчева

Менталната аритметика – как и защо развива умението мултитаскинг?

юни 17, 2021/by Даниела Мирчева

Здравословно хранене

юни 15, 2021/by Даниела Мирчева

Хранене по време на бременност

юни 8, 2021/by Даниела Мирчева

Защо да учите езици

юни 2, 2021/by Даниела Мирчева

Бременност – седмица 1 – симптоми и тестване

май 28, 2021/by Даниела Мирчева

Alphaboat 5 – 7 години

Запознайте още сега вашето дете с метода на Helen Doron и то мигновено ще се влюби в него! Нашите центрове са с над 30-годишна история и общо 37 действащи филиала в цял свят.  Идеята за тяхното създаване се заражда от британската лингвистка Хелен Дорон. Тя изобретява иновативна и ефективна методология за преподаване на английски език на деца чрез езика на музиката. А нейното вдъхновение пък е резултат от изненадващия успех на собствената й дъщеря, дължащ се изцяло на музиката. Записвайки детето  на онлайн курс на  Helen Doron, можете да бъдете сигурни, че то несъмнено ще бъде обучавано по революционна методика. Тя се базира на научаването на подрастващите първо на разбиране и говорене, а чак след това на четене и писане. Как да възпитаме децата на търпение? Методологията на Helen Doron не само ще помогне на родителите, но и ще възпитава търпение и желание в децата :-)

Provider Information
Provider Name
Helen Doron
Same as (Website / Social Media)