kids-doing-gym-exercises-TheLittlegym-Yuppie

Значението на спорта за децата, част 2

Спортът е важна учебна среда за децата. Многобройни проучвания показват, че децата, които тренират, се представят по-добре в много аспекти от своя живот.

Освен това те развиват и много социални умения, включително това да приемат различните около себе си и да се отнасят с уважение към всеки човек. Независимо от това каква култура представлява, каква религия изповядва и какви особености носи.

Практикуването на различни спортове може да бъде и полезен начин за намаляване на стреса и увеличаване на чувството за физически и психически комфорт.

Изразходване на негативната енергия и напрежението

Няма спор, че един от най-ефикасните методи за изразходване на негативната енергия и напрежението, е свързан с интензивната двигателна активност. Спортът се счита за силен противник на агресията и неслучайно практикуването му попада в списъка от мерки. Kоито специалистите препоръчват да бъдат предприети за потушаването на конфликти както в сградата на училището, така и извън нея.

Въоръжете се с търпение

Искате да възпитате у детето си важни житейски умения и да му помогнете да изгради ценностна система. С която да се реализират като честен, отговорен и успешен човек?  Въоръжете се с търпение и бъдете готови да говорите много и по най-различни теми, свързани с процесите на порастване и всички негови аспекти.

Не забравяйте обаче, че не само думите имат силата да променят мисълта и възприемането на света. Да бъдеш част от група, с която заедно постигате успехи и посрещате предизвикателства. Също носи своите ценни уроци, а най-добрият начин, по който децата учат, е чрез игра – било то у дома, в класната стая или в гимнастическата зала.

Играта е ключът към сърцето

Именно играта е ключът към сърцето и ентусиазма на най-малките. Те са склонни да се посветят на някоя дейност и да й отделят усилия и време. Само ако тя им носи нужната доза забавление. Друго ключово условие за мотивацията им е свързано с това да се чувстват оценени и успешни.

Затова е важно ние, като родители, да не налагаме на децата нереалистични очаквания и трудно постижими цели от самото начало.

Идеята е те да участват в спорта не заради моментален успех и бързи резултати. А по-скоро за да видят, че трудът и постоянството им се възнаграждават във времето и. Ако искат да постигнат нещо наистина значимо. Е важно да имат сериозно отношение и да бъдат последователни.
Ето какво споделят по темата нашите приятели от The Little Gym: „Наша основна задача е да възпитаме у децата постоянство и всеотдайност, да им покажем, че има смисъл да се стараят, защото така постигат целите си.

Правим го с много грижа, обич и внимание към уникалния микс от качества и силни страни, които всяко дете носи у себе си. Като специалисти по сериозно забавление, каквито твърдим че сме. Ние добре знаем, че успехите в залата са плод на много усилия, а децата са мотивирани да полагат такива. Само когато това, което правят, им е интересно и приятно“.

Любовта към спорта невинаги е първосигнална.

Някои деца подхождат с подозрение към тренировките в началото, било то заради страха си да опитат нещо ново или заради притеснението си да работят в група например. Ние, възрастните – независимо дали сме в ролята родители, възпитатели и треньори – имаме за задача да помогнем на детето да открие спорта. Да свикне с него и да го превърне в неизменна част от своето ежедневие.

Постиженията, медалите и наградите може да дойдат по-късно, в резултат на усилен труд, дисциплина и саможертви.

Когато детето ви участва в спортни занимания, то е в свят, където се опитва да даде възможно най-доброто от себе си. Всичките му сетива, опорно-двигателният апарат и интелектуалният капацитет са ангажирани.

Спортувайки, вашето дете не само ще стане по-силно физически, но и психически. Най-хубавото е, че ще се научи как да преодолява всички препятствия и предизвикателства, които могат да се изпречат на пътя му.

А не е ли това, което всички търсим за нашите деца?

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Гимнастиката за децата

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-Гимнастиката за децата

Какви са ползите Гимнастиката за децата?

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Гимнастиката за децата

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Гимнастиката за децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ранно развитие на деца.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube