Учебна програма за тялото и ума, Razvitie-na-tialoto-i-uma-ThelittleGym-Yuppie.bg

Гимнастиката те прави умен | Връзка мозък-тяло

Търсите причина да поскачате и да поиграете?! Ето няколко😊

Това е универсален порив, който всички имаме като деца.

Най-хубавото е, че играта всъщност развива умствените умения и интелигентността на децата, благодарение на връзката мозък-тяло.

В днешния доминиран от технологиите свят е по-важно от всякога да насърчаваме децата си да играят и да се движат всеки ден.

Физическата активност не само подобрява двигателните им умения, но едновременно с това развива сложна матрица от неврологични връзки, които усъвършенстват детската способност за мислене, креативност, баланс и пространствена осъзнатост.

Гимнастиката повишава умствените способности, и като спорт, свързан с много комплексни движения, се счита за едно от най-добрите занимания за повишаване на познавателните умения.

Тя включва различни упражнения и активности, които се отнасят до връзката мозък-тяло и оказват положително влияние върху детското развитие в различни аспекти.

Връзка мозък – тяло

Люлеене:  дава възможност на децата да задържат собственото си тегло, като  увеличава изпращането на сигнали в мозъка, активиращи центровете, отговорни за ученето и интелигентността. Точно връзката мозък-тяло е това, което стимулира мозъчните клетки (невроните) да растат и да се свързват помежду си по сложни начини.

 

Въртене:  Тялото може да се върти на една от три оси: въртене на място, търкаляне и странично въртене. Латералното (странично) движение стимулира невронните пътища, които усъвършенстват способността на децата да усвояват сложни умения като четене и писане, а в допълнение всички тези ротации стимулират вестибуларната система, развивайки добър баланс.

Преобръщане: Тъй като мозъкът е най-големият консуматор на кислород в тялото, инверсионните упражнения, като стойка на ръце и цигански колела, не само подобряват циркулацията и лимфния поток, но помагат за засилване на мозъчната функция чрез увеличаване на кръвния поток. Също така балансират  хормоните, предизвикващи стрес и потиснатост в децата. Когато сте изправени или седнали, сърцето Ви е принудено да изпомпва кръв към мозъка, обратно на гравитацията. Когато сте в поза с главата надолу, въздействието на гравитацията намалява, облекчавайки работата на сърцето и улеснявайки изпомпването на кръв, богата на хранителни вещества, към мозъка. Според проучванията, подобряването на циркулацията на кислород към мозъка може да намали когнитивния спад при стареене.

Скачане:

Множество изследвания свидетелстват за необходимостта от движение в процеса на обучение, а упражнения със скачане подготвят мозъка за учене чрез повишаване на сърдечната честота и получаване на богат на хранителни вещества кислород до мозъка, което подобрява концентрацията и умствения фокус. Освен това, пространствената осъзнатост и умствената бдителност се повишават от развитата вестибуларна система, вследствие на упражнения като скачане на въже и др. Ритмичният модел на скачане на въже може също така да симулира естествените модели на ритъм на речта, които трябва да бъдат установени, за да придобие детето по-добри езикови умения.

Упражнения за баланс на греда:  Движенията с визуално проследяване, като фокусирането върху предмет в края на гредата, докато детето извършва някакво свързано движение, укрепват вестибуларния апарат, и му помагат да контролира зрението си, да променя и координира информацията, получена от другите системи на тялото. Повишената пространствена информираност от тази развита вестибуларна система води до по-добра последователност на възприемане на информацията и по-организиран мисловен процес.

С право можем да твърдим, че добрите, цялостни гимнастически програми могат да усъвършенстват тялото и мозъка на детето по много начини.

Физически здравото и силно тяло се учи по-добре и мисли по-добре.

В допълнение, развиването на когнитивните умения се осъществява чрез използване на мултисензорни техники и различни занимания с балансиране, въртене, преобръщане, упражнения на пода, занимания с люлеене и скачане.

Участвайки в гимнастическа програма от най-ранна възраст, детето Ви ще открие своите таланти, стилове на учене и ще развие своята интелигентност.

Ако искате да разберете повече за влиянието на гимнастиката върху детското развитие и как чрез спорт, музика и много забавление децата изграждат двигателни, социални и когнитивни умения.

Запишете се за безплатен пробен урок в The Little Gym!

Прочетете повече за програмите ни:

  1. Helen Doron: https://yuppie.bg/helen-doron/;
  2. The Little Gym: https://yuppie.bg/the-little-gym/;
  3. AMAKids: https://yuppie.bg/mentalna-aritmetika/
4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Учебна програма за тялото и ума

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг- Учебна програма за тялото и ума

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Източници:

https://amakids.ru/about_us/blog/mentalnaya-arifmetika/metodika-bystrogo-scheta-v-ume-bez-kal-kulyatora/

https://qz.com/1097364/the-simple-step-parents-can-take-to-teach-their-kids-persistence-and-grit/

https://mommyuniversitynj.com/2015/03/16/10-benefits-of-cooking-with-kids/

https://www.verywellfamily.com/how-parents-can-teach-kids-grit-4126106

https://www.clearinghouseforsport.gov.au/knowledge_base/sport_participation/community_engagement/engaging_parents_in_sport

Източник: https://www.psychologytoday.com/us/blog/radical-teaching/200904/top-10-list-improve-your-childs-memory

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в Учебна програма за тялото и ума

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Учебна програма за тялото и ума

Учебна програма за тялото и ума

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Учебна програма за тялото и ума


Showing all 0 results

No Meetings found.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube