Гимнастика за деца. kid-girl-doing-gym-exercises-TheLittlegym-Yuppie

Значението на спорта за децата, част 1

Трудно е в няколко абзаца да бъдат описани всички аспекти, в които спортът носи ползи за детското развитие – не само физическо, но и социално, емоционално и интелектуално.

Тренировките изграждат у най-малките много повече от физическа сила.

Те им помагат да създават нови приятелства, да работят като част от екип. Да опознаят силните си страни, да поемат премерени рискове, да ценят успеха и да не се страхуват от провала.

Списъкът на ценностите, които вашето дете може да изгради чрез спорт, обаче не свършва дотук.

Независимо дали се изявяват на футболния терен, в гимнастическата зала или на боксовия ринг, малките шампиони имат шанса да научат много и различни неща.

Да придобият качества и умения, които имат силата да променят характера им и да ги направят по-пълноценни и успешни хора.

Когато за първи път отидох на баскетболна тренировка, не знаех, че подобно преживяване ще ми служи цял живот.

Новите приятелства, които създадох на игрището, както и положителната енергия, която ме вдъхнови и мотивира, продължава да ми напомня за хубавите времена, които имах.

Въпреки че отдавна вече не тренирам, все още си спомням тези моменти с усмивка. Всички играчи бяха повече от приятелски настроени, помагайки ми да се чувствам като ценна част от отбора.

Развихме истински отборен дух и прекарвахме време заедно, дори след тренировките. Освен това баскетболът допринесе за правилното ми физическо развитие и добра стойка, докато някои от тактиките и стратегиите ми помогнаха много в различни аспекти на живота.

Кой спорт е подходящ за моето дете?

Много родители насърчават децата си да тренират, освен всичко останало, и за да им помогнат да се чувстват успешни. Истината е, че всяко дете може да постигне добри резултати, стига да открие правилното занимание, което ще му позволи да използва своя потенциал по най-добрия начин и да отключи талантите, които притежава.

Ето защо е изключително важно родителите да отделят нужното време и внимание при избора на спорт. Има ли конкретни предизвикателства, с които искам детето ми да се справи с помощта на тренировките?

Какви качества имам желание то да развие благодарение на тренировките?

Какви са индивидуалните интереси и нужди на детето, които е добре да взема предвид? Това са само част от въпросите, които е добре да си зададете, преди да заведете наследника си в залата. Следващата стъпка е да дадете шанс на детето да опознае избрания спорт лично, като се включи в пробна тренировка.

Именно с тази цел приятелите ни от The Little Gym дават възможност за безплатен първи урок, който може да посетите след като предварително запазите ден и час за посещението си.

Скритите ползи от спорта.

Отвъд очакваните „бонуси“, които спортът носи, се крият редица други, които децата получават някак между другото, но които могат да изиграят не по-малко важна роля от добрата физическа подготовка или мотивацията за успех например. Сред положителните „странични ефекти“ на спорта се нарежда изграждането на разбиране за честна игра, което се заражда на терена, но логично се пренася в арсенала на житейските умения, с които детето израства.

Освен това децата, които активно се занимават със спорт, могат да бъдат добри модели за подражание на своите връстници и по този начин да повишат самооценката и самоувереността си.

Спортните занимания също така са предпоставка за създаването на емпатия у детето, което се научава да играе в един отбор с различни деца и да приема индивидуалните особености, които всяко от тях носи в себе си.

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

<h2>Гимнастика за деца</h2>
<a href=”https://en.wikipedia.org/wiki/Child_development”>Link OUT</a>

<a href=”https://yuppie.bg/events/”>Link in</a>
<h4>Доказани услуги за интернет маркетинг- Гимнастика за деца</h4>
<header class=”entry-content-header”>
<h2 class=”post-title entry-title”><a title=”Permanent Link: Какви са ползите за личността от четенето на деца?” href=”https://yuppie.bg/chetene-na-knigi-za-deca/” rel=”bookmark”>Какви са ползите Езиково развитие при децата?</a></h2>
<span class=”post-meta-infos”><time class=”date-container minor-meta updated”>04.09.2019</time><span class=”text-sep text-sep-date”>/</span><span class=”blog-categories minor-meta”>in <a href=”https://yuppie.bg/category/blog/” rel=”tag”>Блог</a> </span><span class=”text-sep text-sep-cat”>/</span><span class=”blog-author minor-meta”>by <span class=”entry-author-link”><span class=”vcard author”><span class=”fn”><a title=”Публикации от Калина” href=”https://yuppie.bg/author/kalinaadmin/” rel=”author”>Калина</a></span></span></span></span></span>

</header>Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.
<h3><strong># Четенето подготвя хората да успеят в Езиково развитие при децата</strong></h3>
Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Гимнастика за деца.

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. Ранно развитие на деца.

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube