Yuppie-angliiski-za-deca

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

HELEN DORON

Зарежда Събития

« All Events

„Горската пътека на приказките“ във Врачанския балкан, мястото, където приказките оживяват

02.06.2020 @ 8:00 - 01.01.2021 @ 17:00 EEST

На разходка във Врачанския балкан

Няма дете по света, което да не обича приказките. Всяка е толкова прекрасна и вълшебна. Пренася ни в невероятни светове, от които после ни е трудно да се измъкнем. В приказките можем да постигнем всичките си мечти, че и повече. Лошото на приказките е, че почти никога не могат да станат реалност… досега.

Много дълбоко, точно като в приказка, в тъмните и загадъчни борови гори на Врачанския Балкан се крие и чака да бъде намерена пътека изпълнена с приключения и природна красота.

Но това не е просто една странна горска пътека, това е чудната „Пътека на приказките“.

Замислена като образователен маршрут за деца, тя е също толкова атрактивна и за възрастни туристи, защото е идеален вариант за разходка. Ето какво ви очаква там!

Пътеката пълна с приказки е изградена още през 2001 година в местността „Горски дом“ на територията на природен парк „Врачански Балкан“.

Предполагаме сте чували за него, нали?

Пътеката се намира на около 20 км от град Враца, в посока пещерата Леденика. Входът ѝ е непосредствено до почивна база „Горски дом“, откъдето започват и два други екомаршрута – „В света на екологията“ и „Горска пътека на здравето“ (открита през февруари 2013 г.). Само на няколкостотин метра по протежението на асфалтовия път и вече ще бъдете под сянката на гъстата борова гора и чистия хладен въздух, който несъмнено ще изостри вашето любопитство и сетива.

„Пътеката на приказките“ предлага една невероятно забавна и в същото време полезна разходка, изпълнена с весело настроение, игри и вълшебни приказки.

Невероятното приключение започва още в началото на пътеката, където симпатично джудже ви обещава страхотно прекарване и веднага ви запознава с цялата история на Червената шапчица, която можете да прочетете на един дъх от „страниците“ на голяма дървена книга, закачена на близкото дърво.

С това разбира се приключението тепърва започва. Ако смеете да влезете по-дълбоко в гората и да минете по пътеката, защото не се знае дали там няма да ви очаква и някой вълк, ще видите още много истории за горски обитатели като Хитрата лисица,

Големия лош вълк, мишчицата Гризла.

В „Пътеката на приказките“ не ви очаква само четене обаче. Ако след всички тези чудновати герои мислите, че можете да влезете още по-навътре ви очакват съоръжения за катерене, които ще ви поставят в истинско забавно изпитание. Лабиринт от мостчета и стълби, водещи към красива панорамна гледка. По пътя ще се насладите и на поучителна информация за други български забележителности. Но внимавайте! По време на тази красива гледка може да ви изненада и Баба Яга, която се крие в клоните на близкото дърво и дебне за непослушни деца, които не се отнасят с уважение към горските животни и правят боклук в красивата гора.

Маршрутът на Горска пътека на приказките е изграден в кръг, но с всяка следваща стъпка сякаш ще потъвате все по-дълбоко в света на природата и нейните обитатели – реални и въображаеми. На тръгване ще ви изпратят гигантско старо дърво, величествено разклонило клоните си над изхода, и мъдро послание за това колко важно е в живота на човек да присъстват приказките, доброто, любовта и поезията.

Прочети още на: http://www.az-deteto.bg/gorskata-pateka-na-prikazkite-vav-vratchanskiya-balkan,-myastoto,-kadeto-prikazkite-ozhivyavat/13607/view.html

 

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 96 reviews)
Excellent95%
Very good5%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

На разходка във Врачанския балкан

Link OUT

Link in

Доказани услуги за интернет маркетинг-На разходка във Врачанския балкан

Прочети още на: http://www.az-deteto.bg/gorskata-pateka-na-prikazkite-vav-vratchanskiya-balkan,-myastoto,-kadeto-prikazkite-ozhivyavat/13607/view.html

Т?

Източници: https://www.care.com/c/stories/5219/9-tips-for-teaching-kids-responsibility/

Всички ние знаем, че четенето на нашите наследници е от изключително значение. То подобрява речниковия запас на вашия малчуган и му помага да се научи да пише и чете перфектно. Подозирахте ли обаче, че четенето играе огромна роля не само в детския живот, но и във всекидневието на всички незрящи хора?

Докоснете се още сега до невероятната сила, която детските приказки притежават.

# Четенето подготвя хората да успеят в На разходка във Врачанския балкан

Колкото повече четете на децата си, толкова повече знания ще поглъщат те, а знанието е задължително във всички аспекти на човешкия живот. Съществуват множество изследвания, които показват, че редовното четене на бебета несъмнено им дава отличен начален старт, подготвяйки ги и за Гимнастиката за децата

Освен това, четенето на слепи хора също е жизненоважно за тях, тъй като им помага да се справят с натиска на живота и възможни стресиращи моменти в бъдеще.  Те се ангажират със смислена дейност, която заема ума и времето им, като заема ролята на стимулираща алтернатива на дейности. На разходка във Врачанския балкан

 

Последвайте ни в Instagram, Facebook или YouTube


МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА

МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА

AMAKIDS